van der Horst

Newsflash: 6H Spa: Leidende Toyota in de box (Update)

Toyota TS050 Hybrid
Toyota TS050 Hybrid
De leidende Toyota #7 van Mike Conway, Kamui Kobayashi en Jose-Maria Lopez is zonet in de box geduwd nadat de bolide de snelste chrono in zowel de eerste als de derde sector had laten optekenen. De wagen had een voorsprong opgebouwd van een kleine minuut op de zusterwagen #8 van Sébastien Buemi, Kazuki Nakajima en Fernando Alonso.
  • LTF
Door de onverwachte pitstop van de #7 en een recent afgewerkte pitstop van de SMP Racing BR1 #11 van onder meer Vandoorne, is de Rebellion R13 #3 van Berthon/Laurent/Menezes nu opgeklommen naar de tweede plaats algemeen, voor de SMP Racing BR1 #11.

Update 16:33

De Toyota #7 is na een tiental minuten terug vertrokken met Jose-Maria Lopez aan het stuur. Uiteindelijk verloren Conway/Kobayashi/Lopez vier ronden. Een kapotte sensor op het hybridesysteem was de oorzaak van het tijdsverlies. Wil de wagen nog een reëele kans maken op de zege, dan moet Toyota de bolide nu laten jagen...

Foto: Racing International PhotographySchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in FIA World Endurance Championship op zaterdag 4 mei 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 6H Spa.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons