van der Horst

Newsflash: DTM Zolder: Thiers/Magnus verliezen zege - Longin wint!

Krafft Racing - Norma M20 FC
Krafft Racing - Norma M20 FC
Opschudding na afloop van de openingsmanche van het Belcar Endurance Championship: de Norma M20 FC van Russell Racing by PK Carsport werd bedacht met een penalty van 30 seconden en verliest zo de zege aan de bolide van merkgenoten Bert en Stienes Longin. Eerder op de dag had Gilles Magnus in de slotfase van de race met het mes tussen de tanden het gat op leider Longin gedicht, na een lange neutralisatie. Magnus ging echter te vroeg op het gas, zo oordeelden de stewards.
21 duizendste, dat is het verschil dat Gilles Magnus scheidde van een reglementair inhaalmanoeuvre bij de herstart na een safety car. De stewards van de meeting bij de Belcar-seizoensopener oordeelden dat de PK Carsport Norma voorbijstak onder safety car, net als een aantal andere wagens (onder andere de Getspeed Mercedes van Cool/Cool, de Independent Motorsports Lamborghini van Stevens/Wauters/Wauters en de Hamofa Motorsport BMW i8 GTR van Verhoeven/Verhoeven/Verhoeven).

De impact voor de Norma M20 FC van Magnus/Thiers/Thiers/Van Hooydonk was evenwel groot, want zij zagen de zege door de vingers glippen nadat er dertig seconden was toegevoegd aan hun uitslag.

Foto's: De Belcar-race op zaterdag in beeld gebracht

Foto: Marnik MouchaersDit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Belcar Endurance op zaterdag 18 mei 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Zolder DTM.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons