van der Horst

NEWSFLASH: Spanje: Neuville overkop tijdens shakedown (+Update +Video)

Neuville over de kop in Spanje tijdens de shakedown
Neuville over de kop in Spanje tijdens de shakedown
Thierry Neuville kende vanochtend geen goede start in de voorlaatste manche van het WK rally in Spanje. Onze landgenoot en WK-leider ging in zijn Hyundai tijdens de shakedown vrij zwaar van de baan. Hij probeerde nog zijn wagen ter plekke te herstellen, maar diende alsnog afgevoerd te worden op de takelwagen. Hopelijk krijgt het team de Hyundai weer klaar voor de eerste klassementsproef in de vooravond. De schade situeert zich vooral links vooraan aan de ophanging. Ook Sébastien Loeb ging op dezelfde plaats overigens bijna over de kop. Het ongeval gebeurde voor de neus van onze journalist ter plaatse.
  • Dreamdrive

Update 10:00

Thierry Neuville legt uit hoe het ongeval gebeurde: "In een haakse bocht naar rechts reden we op een kleine bult, welke de wagen met twee wielen in de lucht katapulteerde. Ik heb nog geprobeerd om te corrigeren, maar helaas is dat niet gelukt waarna we over de kop gingen. De mechaniekers zijn nu bezig de auto te herstellen en hij zal klaar zijn tegen de eerste KP."
 
Foto: Vincent WoutersSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in FIA World Rally Championship op donderdag 25 oktober 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Spanje.
  • Oeste Kart

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons