van der Horst

Nick Catsburg vervangt Michael Kozlovskiy bij Lada in Moskou

Nick Catsburg
Nick Catsburg
LADA Sport Rosneft kwam vandaag met het ietwat verrassend nieuws dat niet Michael Kozlovskiy maar Nederlander Nick Catsburg vaste waarde Rob Huff en Jaap van Lagen zal flankeren tijdens het WTCC-weekend op de Moscow Raceway. (5-7/6). Voor Catsburg, die, hoeft het gezegd, flink wat GT-successen op zijn palmares heeft staan , wordt dit een totaal nieuwe ervaring. De 27-jarige Nederlander ontdekte de beloftevolle Vesta TC1 tijdens een recente test in Magny Cours, thuisbasis van het Russische team.
Flink wat wissels in de Lada-tent
Flink wat wissels in de Lada-tent
Lada Sport Rosneft-patron Victor Shapovalov had recent dan wel bevestigd dat het team met drie wagens op  de eigenste Moscow Raceway zou aantreden, dat Kozlovskiy zou vervangen worden, had hij er lekker niet bij verteld. Het team koestert hoge ambities en om die waar te maken wordt het niveau waar het kan opgekrikt, dus ook wat de line up van de rijders betreft. Zoals thans blijkt wordt daarbij ook in andere vijvers dan de toerwagenkampioenschappen gevist.

"Deze Lada Vesta WTCC is iets totaal nieuw voor mij" aldus Nick Catsburg in een reactie. "Tijdens mijn eerste rondjes in Magny Cours heb ik moeten ervaren dat deze wagen, door het feit alle kracht op de voortrein rust, een bijzonder specifieke rijstijl behoeft. Naarmate ik meer ronden in de armen had raakte ik meer gewend aan de auto en de rijstijl en vond ik het best een leuke ervaring. Vooral de remmen en het gedrag van de wagen bij hoge snelheden was echt wel indrukwekkend. Het is dan ook een uitdaging waar ik naar uit kijk. De races worden geen makkie maar met de hulp van team en teammaats zie ik een en ander wel zitten. Voortgaand op verschillende on board-video's die ik alvast bekeek lijkt deze Moscow Raceway een erg technische omloop".

Of Kozlovskiy dit seizoen nog bij Lada aan de bak komt, daar wordt met geen woord over gerept. Mogelijk betaalt de jonge Rus het gelag voor zijn voor het team catastrofale crash in Marrakech, waar hij bij de start van de tweede race op Rob Huff's Vesta inreed. Kozlovskiy zelf kreeg zijn zitje bij Lada overigens toegewezen nadat Aleksei Dudukalo in 2013 aan de kant werd gezet om in Monza teamgenoot James Thompson te hebben getorpedeerd.

Foto's: Ronald Janssens, Hans van Onsem
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Championship op donderdag 28 mei 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Moskou.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons