van der Horst

Nicki Thiim en Aston Martin winnen tweede seizoen All-Star Series

Nicki Thiim & Richie Stanaway
Nicki Thiim & Richie Stanaway
Voor het tweede seizoen van The Race All-Star Series kregen we drie kampioenschappen voorgeschoteld over vijf verschillende circuits. Bij de profs ging het in de laatste race vooral tussen de teams van Aston Martin en Mercedes, die in Silverstone zowel voor de individuele als voor de teamtitel moesten vechten. Mercedes zette alles op alles en liet daar hun beste prof in de simwereld voor opdraven: Stoffel Vandoorne.
  • LTF
Esteban Guttiérez
Esteban Guttiérez
Hoewel de eerste vier manches door Esteban Guttiérez - die overigens nog een rol had in het titelgevecht - en Anthony Davidson werden afgewerkt, besloot Mercedes om Davidson de laatste race te vervangen door Stoffel Vandoorne. Een goede zet, zo bleek na de eerste race. Guttiérez en Vandoorne claimden de top 2-plaatsen, maar met in hun zog Aston Martin-piloten Charlie Eastwood en Nicki Thiim zou de laatste race beslechten wie beide titels kreeg. Guttiérez kreeg af te rekenen met computerproblemen en Eastwood werd van de baan geknikkerd, waardoor het een duel werd tussen Thiim en Vandoorne. Die laatste leek de teamtitel voor Mercedes te bezegelen, tot hij in de laatste ronde in een crash verzeild geraakte en zo de titel naar Aston Martin zag gaan.

Jenson Button
Jenson Button
Gelukkig kon Mercedes wel juichen bij de Sim Masters. Bono Huis werd ingehuurd door de Duitse constructeur en na een straf duel tussen de Nederlander en Jernej Simoncic kwam Huis als winnaar uit de bus voor de individuele titel en schonk daarmee ook de teamtitel aan Mercedes. In de Legends Trophy waren de grote namen die deelnamen niet te overzien. Fernando Alonso won maar liefst vier wedstrijden op een rij nadat hij zich amper twee weken had beziggehouden met het simracen. De titel ging uiteindelijk wel naar Jenson Button.

Foto's: Vincent Wouters - Mercedes EQ Formula E Team - Arne SimonsDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Simracing op zondag 31 mei 2020.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons