van der Horst

Nicki Thiim stapt in bij GMB Motorsport

Nicki Thiim & Richie Stanaway
Nicki Thiim & Richie Stanaway
Dit jaar maakt de Michelin Le Mans Cup winnaar van vorig seizoen, GMB Motorsport de overstap naar de GTE-klasse in de European Le Mans Series. Het Deense team van Jens Reno Moller houdt ervan om de Deense spirit door te zetten in de line-up en dat wordt voor hun debuut in de ELMS niet anders. Zo krijgen Moller en Gustav Birch het gezelschap van niemand minder dan Nicki Thiim.
Behalve dat Thiim eveneens een Deen is, helpt het ook dat GMB Motorsport aan de start zal verschijnen met een Aston Martin Vantage GTE. Een wagen die geen geheimen heeft voor de voormalige kampioen in de LMGTE Am-klasse van het FIA WEC. Voor Thiim zelf wordt het een terugkeer naar de ELMS, nadat hij in 2017 al eens uitkwam in het kampioenschap en er tweede eindigde. Ook zal GMB Motorsport richting Le Mans afzakken, maar dat zal zonder de Deense ster zijn, gezien hij daar zal uitkomen voor NorthWest AMR.

Foto: Vincent WoutersDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in European Le Mans Series op donderdag 23 maart 2023.
  • LTF

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons