van der Horst

Niclas Grönholm met GRX en M-Sport Fiësta naar World RX

Niclas Grönholm
Niclas Grönholm
Mattias Eriksson, Reinis Nitiss en Niclas Grönholm waren de drie piloten die vorig seizoen de kleuren van Olbergs MSE verdedigden, het team rond Andreas Eriksson dat definitief van het toneel verdwijnt en zich verder zal toespitsen op Globel Rallycross in de States met Honda. Zoon Mattias Eriksson vond onderdak bij MJP Racing Team Austria Van Max Pucher waar hij tweevoudig DTM-kampioen, de Duitser Timo Scheider zal vervoegen. Nitiss werd opgevist door EKS en zal de derde officiële Audi S1 bemannen.
Niclas Grönholm
Niclas Grönholm
De enige die nog zonder stuur zat, was de Fin Niclas Grönholm, zoon van tweevoudig wereldkampioen rally, Marcus Grönholm. En dat is nu ook van de baan, want de 20-jarige Scandinaaf zal onder de vlag van het Finse GRX van Marcus Grönholm een Ford Fiësta bemannen die is klaargestoomd bij M-Sport van Malcolm Wilson dat ook actief is in WRC met onder meer regerend kampioen Sébastien Ogier. Deze Fiësta werd in het verleden ook reeds bemand door Ken Block.

Het team rijdt onafhankelijk met één wagen en zal de 12 proeven van het World RX afhaspelen. In 2015 werd Niclas kampoioen in eigen land, terwijl 2016 een leerjaar was in het WK voor de jonge Fin die twee halve finales wist te versieren in Zweden en Canada.

Grönholm zal opnieuw nauw samen werken met ex-rallycrosskampioen Jussi Pinomaki van Set Promotion die onder meer als spotter zal fungeren terwijl vader Marcus ook wel in de buurt zal toeven van zijn oogappel.

Foto's: Johnny LoixSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in FIA World Rallycross Championship op donderdag 2 maart 2017.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons