van der Horst

Nico Rosberg investeert in Formule E – 11 constructeurs in seizoen 6

Nico Rosberg
Nico Rosberg
Nico Rosberg mag dan wel zijn racehelm aan de haak gehangen hebben, volledig verdwenen uit de racewereld is de voormalige Formule 1-kampioen niet, integendeel. Alejandro Agag, CEO van de Formule E, maakte bekend dat de Duitser een aandeelhouder is van de serie en dat hij op lange termijn ook gaat investeren in het kampioenschap. Daarnaast maakte de organisatie ook bekend dat Rosberg de eer krijgt om de Gen2-wagen te tonen aan het publiek. Die wagen werd alleen nog maar voorgesteld tijdens het autosalon van Géneve al werden er al testen mee gedaan achter gesloten deuren in Spanje vorige maand. Nu zal de bolide zijn eerste publiekelijke meters maken, tien minuten voor de aftrap van de Berlijnse E-Prix.
Formula E Gen2
Formula E Gen2
“Sinds ik op pensioen ben raakte ik enorm geïnteresseerd in e-mobiliteit en het potentieel ervan op de positieve impact op onze gemeenschap en die van de planeet. Daarom geloof ik in het concept van de Formule E en stapte ik al een tijdje geleden aan boord als een investeerder.”: Verklaarde de Duitse kampioen. Ook CEO Alejandro Agag is opgetogen met Nico Rosberg aan boord: “Om een grote naam als Nico Rosberg aan het stuur te zien voor de Duitse fans in Berlijn is een groot moment voor het kampioenschap. Hij is een geweldige ambassadeur voor de internationale motorsport. Wij kunnen niet anders dan gelukkig zijn om hem als investeerder en aandeelhouder te hebben in de Formule E.” De Berlijnse E-Prix gaat door op 19 mei.

BMW iFE. 18
BMW iFE. 18
De FIA maakte daarnaast ook bekend dat er 11 constructeurs zullen deelnemen aan seizoen 6, dat doorgaat in 2019/2020. Bij de huidige constructeurs zijn de voornaamste wijzigingen dat ABT en Renault van naam zullen veranderen naar respectievelijk Audi Sport en Nissan. Daarnaast mag het kampioenschap twee nieuwe constructeurs verwelkomen. Zoals eerder al bericht werd, hadden Mercedes en Porsche de intenties om het kampioenschap te vervoegen. Vanaf seizoen 6 zal dit een feit zijn. Beiden constructeurs mogen dan zelf hun aandrijving ontwikkelen en deze zal voor twee jaar gehomologeerd worden. Nog een nieuwe naam is BMW. Het Beierse merk maakt vanaf volgend seizoen (seizoen 5) zijn debuut in de Formule E. De BMW iFE. 18 reed vandaag zijn eerste meters tijdens een privétest in Duitsland met fabrieksrijder Tom Blomqvist achter het stuur.

Foto's: FIA Formula E - BMW



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule E op dinsdag 10 april 2018.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons