van der Horst

Nico Rosberg moest Toto Wolff telefonisch op de hoogte brengen

Nico Rosberg fans
Nico Rosberg fans
Nico Rosberg heeft in een verklaring, volgend op zijn aankondiging dat hij met onmiddellijke ingang stopt met Formule 1, aangegeven dat hij moeite had om Toto Wolff op de hoogte te brengen van zijn beslissing, iets wat hij telefonisch moest doen omdat hij het niet kon opbrengen de Oostenrijker het nieuws in levende lijve te brengen. De meest recente wereldkampioen F1 gaf aan dat hij zijn besluit nam op maandagavond na de Grote Prijs van Abu Dhabi.
  • Powercars
Nico Rosberg - F1 Wereldkampioen 2016
Nico Rosberg - F1 Wereldkampioen 2016
Toen Rosberg's besluit vast stond, belde hij Wolff om laatstgenoemde op de hoogte te brengen van zijn beslissing. "Het was enorm moeilijk", vertelde de kersverse wereldkampioen. "Ik kon het hem niet persoonlijk zeggen, ik moest hem bellen. Het was zeer intens, zeker na slechts drie uren slaap op twee dagen tijd. Ik kon het niet, dat was het moeilijkste voor me." Een schril contrast dus met de vreugde van de contractverlenging die de Duitser afsloot in juli van dit jaar.

Toto Wolff
Toto Wolff
Ook teamchef Toto Wolff had het niet onder de markt. "Het was een zeer moeilijk moment", zei Wolff. "Nadat we wat tijd doorbrachten samen na Abu Dhabi, waren we in Maleisië. We waren de hele dag samen en het was zeer emotioneel om zo'n groot publiek te horen juichen voor Nico. Dat is iets wat ik nog niet eerder zag, 3-4000 mensen in groene t-shirt's die Nico's naam scandeerden. Daarna sprongen we op een vlucht van Kuala Lumpur naar Singapore en vervolgens van Singapore naar Frankfurt. We hadden een emotionele discussie en hij was zo duidelijk over wat hij zei; er was geen twijfel in zijn keuze en dat maakte het lastig."

Nico Rosberg viert de wereldtitel
Nico Rosberg viert de wereldtitel
Of Wolff nog getracht heeft Rosberg te overtuigen om te blijven? "We kennen elkaar nu reeds vier jaar en één ding bewonder ik in Nico: hij is heel duidelijk, zwart of wit. En al kon je gediscussieerd hebben dat je na drie dagen feesten misschien moest ontnuchteren alvorens een beslissing te nemen, maar dat is niet zo bij Nico. Hij weet perfect wat hij doet; Vanaf het ogenblik dat hij het vertelde, was er geen twijfel dat dit een keuze was en dat het zo zou zijn", aldus Wolff.

Foto's: Georges De Coster & Racing International PhotographySchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Formule 1 op vrijdag 2 december 2016.
  • VR Racing

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons