van der Horst

Red Bull Ring: Nabeschouwing Nico Verdonck

Nico Verdonck was afgelopen weekend voor het eerst in 3 jaar opnieuw actief op een Formula Le Mans prototype. De Oreca FLM 09 in de kleuren van het Franse Team Endurance Challenge eindigde met Nico Verdonck en de jonge Alex Loan als tweede na een race van 3H op het Oostenrijkse Red Bull Ring.
  • Powercars
Het weekend begon goed voor het tweetal Loan / Verdonck. Nico die vooral met de opdracht van lesgever afzakte naar Oostenrijk had toch enorm veel zin om zijn kunnen aan boord van de proto, waar hij in 2009 Europees kampioen mee werd, opnieuw te laten zien. En of hij iets van zijn snelheid verloren heeft: reeds in de tweede training reed Nico Verdonck de besttijd.

“Ik had onmiddellijk een goed gevoel aan boord van de ‘sportscar’. Na een paar ronden waren mijn rempunten, het insturen van de bochten, zeg maar het echte prototype-gevoel al terug in mijn handen. We reden hierna ook de pole wat een pluim was voor het volledige team en mijn ploegmaat,” vertelde Nico.
 
De start van de race verliep minder goed voor de Belg en de jonge Loan, inwoner van de ministaat Andorra. Het duo diende de start voorzichtig aan te vatten en moest de andere auto van het team voor laten gaan. Nico Verdonck nam halverwege het stuur over met een achterstand van 50 seconden op de leiders. Tijdens de pitstops werd in tegenstelling tot de andere teams niet gekozen om van banden te wisselen.

“Nee, we wisselden niet van banden om wat tijd te kunnen winnen. Ik gaf het maximum maar op het einde waren de banden volledig op. Uiteindelijk strandden we op 5 seconden van de winnaar in onze klasse, en als 8ste algemeen. Een mooi resultaat voor onze eerste race samen. Normaal gezien werk ik de resterende wedstrijden in Hongarije en Frankrijk ook nog af met het team,” vervolgt Nico zijn relaas.

Nu gaat de focus volop naar de 24H van Spa – waar Nico op de Gulf Racing McLaren alles gaat doen voor een eerste zege binnen te halen.

Nico Verdonck Press



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in European Le Mans Series op donderdag 25 juli 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Red Bull Ring.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons