van der Horst

Nicolas Baert maakt overstap naar GT racerij

Nicolas Baert
Nicolas Baert
Nicolas Baert maakte de twee laatste jaren het mooie weer in de TCR Europe serie waar hij tweemaal de juniortitel behaalde en in 2020 derde werd in de eindstand. Voor 2022 maakt onze jonge landgenoot de overstap naar de GT racerij en zal de GT World Challenge Europe betwisten met een Audi R8 LMS GT3 van Saintéloc Racing.
Saintéloc Racing - Audi R8 LMS GT3 EVO
Saintéloc Racing - Audi R8 LMS GT3 EVO
Na een jaar in de formule 4 maakte Nicolas Baert de overstap naar de toerwagenracerij en kwam twee jaar uit in de TCR serie. Naast zijn twee rookietitels werd hij in 2020 door de RACB tot Rookie of the Year bekroond. Na twee titels van beste Junior en een derde plaats in TCR Europe richt Nicolas Baert zich voortaan op de GT-racerij. In 2022 zal de jonge Belg tijdens de tien wedstrijden van de GT World Challenge Europe een Audi R8 LMS GT3 van Saintéloc Racing besturen. Nu is het dus tijd om een nieuwe wending te geven aan zijn carrière. Baert blijft Audi wel trouw en kiest voor de GT World Challenge Europe voor een R8 LMS GT3 van het Franse Saintéloc Racing. Wie de ploegmaats van Baert worden in de Sprint- en de endurance cup wordt later bekend gemaakt.

Nicolas Baert: “Ik genoot heel erg van de races in TCR Europe, maar ik heb twee dromen: op een dag de 24 Uur van Spa en de 24 Uur van Le Mans winnen. Het leek me dan ook maar logisch dat ik me op de enduranceracerij zou toeleggen. GT3, en in het bijzonder de hoogstaande GT World Challenge Europe, is de beste manier om dat te doen.”

Foto's: Nicolas Baert Press
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in GT World Challenge Europe Endurance op woensdag 2 februari 2022.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons