van der Horst

Nicolas Baert met Comtoyou Racing en Audi Sport naar TCR Europe

Nicolas Baert - Comtoyou Racing Audi RS 3 LMS
Nicolas Baert - Comtoyou Racing Audi RS 3 LMS
Nicolas Baert, de zoon van Comtoyou Racing-teameigenaar Jean-Michel, keert voor het 2021-seizoen terug naar TCR Europe. Baert bemant de derde Audi RS 3 LMS van het Belgische team. De 19-jarige vervoegt in het team Tom Coronel en Dušan Borković. Baert eindigde vorig jaar als derde overall in de eindstand met een overwinning en in totaal twee podiumplaatsen en pakte eveneens de rookie-trofee en de TCR Benelux-titel.
Nicolas Baert
Nicolas Baert
Het TCR Europe-seizoen gaat van start op 8 en 9 mei in Slowakije. Na Slowakije rijden de deelnemers vervolgens door naar Paul Ricard en Zandvoort, voordat Nicolas Baert aan zijn thuisrace zal deelnemen: “We zullen racen tijdens het weekend van de 24 Uur van Spa”, zegt Baert. “Als Belg met een Belgisch team strijden voor de overwinning op het legendarische circuit van Francorchamps, is zeker iets om naar uit te kijken. Het is het hoogtepunt van mijn seizoen." Na Spa, trekt het kampioenschap nog naar de Nürburgring, Monza en Barcelona.

Ondertussen heeft Nicolas Baert al een raceweekend achter de rug, met het team van Olivier Muytjens in de gele Toyota GT86. Op 1 mei zal Baert nog deelnemen aan de Nürburgring Langstrecken Serie, een week later begint het seizoen in TCR Europe op het Slovakia Ring Circuit.

Foto: TCR Europe, Cometoyou Racing



Dit artikel werd gepubliceerd door Imaani Barée in TCR Europe op donderdag 22 april 2021.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons