van der Horst

Nicolas Hermans: "Droom van een podium met mijn vader"

Nicolas Hermans
Nicolas Hermans
Nicolas Hermans is een naam die we de voorbije jaren regelmatig tegenkwamen op en rond de Belgische circuits. De zoon van Olivier Hermans kreeg de gelegenheid om voor het eerst een duurtest af te werken met de imposante Ford Mustang, ter voorbereiding van de BGDC-wedstrijd volgende week te Circuit Zolder. Autosport.be sprak met de Limburgse youngster na afloop van de test.
Nicolas Hermans/Olivier Hermans - Ford Mustang
Nicolas Hermans/Olivier Hermans - Ford Mustang
"Ik had vorig jaar al de gelegenheid gekregen om op een Petrolhead Day de Mustang een halfuurtje aan de tand te voelen", vertelt Nicolas. "De wagen verschilt danig van de bolides waarmee ik in het verleden reed, de BMW Clubsports. Niet alleen is de Mustang ongeveer dubbel zo zwaar, hij beschikt ook over paddle shift, tractiecontrole en herbergt meer dan dubbel zoveel pk's. Het duurt dus wel even alvorens je gewend bent aan een wagen die structureel zoveel verschilt van een BMW Clubsport. Daarom was het goed dat ik nu anderhalf uur aan één stuk heb kunnen testen."

Nicolas Hermans/Olivier Hermans - Ford Mustang
Nicolas Hermans/Olivier Hermans - Ford Mustang
"De focus van de test afgelopen donderdag op Circuit Zolder was enerzijds wennen aan de wagen en anderzijds het nieuwe differentieel te testen. Over beide aspecten waren zowel mijn vader als ikzelf nadien tevreden. De Mustang draaide goed en ikzelf heb veel meer vertrouwen in de wagen dan vooraf. De Mustang is redelijk voorspelbaar, maar toch was het wennen aan het feit dat ik nu moest schakelen aan het stuur en vooral remmen met links, zonder rembekrachtiging. Ik had daar al wat op geoefend in de simulator, maar toch was het vrij confronterend om te ervaren hoe fysiek zwaar dat remmen is. Je moet ongeveer 60kg met je linkervoet wegdrukken, ik kan me nu steeds beter een beeld vormen van hoe intensief een endurancerace is met dit soort wagens."

Circuit Zolder, donderdag 21 maart 2019 – Internationale testdag
"Met de BMW Clubsport kan je al laat remmen, maar omdat de Mustang zwaarder is, waren de rempunten vergelijkbaar. De ervaring die ik heb opgedaan, pakken ze mij echter niet meer af. We trekken nu met veel vertrouwen naar de eerste race volgende week. Hoe we het er vanaf zullen brengen, hangt een beetje af van de concurrentie. Een algemeen podium wordt mogelijk, maar we mikken op de top tien en hopen op een podium in de klasse. Ik zou heel graag met een beker huiswaarts keren, zeker omdat het mijn eerste race is die ik samen met mijn vader afwerk. Dat is iets wat op mijn bucket list stond, net als samen met hem op het podium staan, als teamgenoten."

Foto's: Ronald Janssens, Niels Vaeck & Marnik MouchaersDit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Circuit Nationaal op vrijdag 22 maart 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 1000 km of Zolder.
  • 24 Hours of Zolder

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons