van der Horst

Nicolas Vandierendonck en Filip Teunkens ambiëren podium in Belcar-seizoensopener

Thems Racing by EMG Motorsport - Porsche 911 GT3 Cup
Thems Racing by EMG Motorsport - Porsche 911 GT3 Cup
De terugkeer naar Circuit Zolder van de prestigieuze Deutsche Tourenwagen-Masters – ofwel DTM – luidt eveneens de start van het nieuwe seizoen van het Belcar Endurance Championship in. Voor Nicolas Vandierendonck en Filip Teunkens betekent dat een nieuwe uitdaging, gezien ze na vorig jaar de titel te hebben veroverd tijdens de wintermaanden besloten het geweer van schouder te veranderen. De ambitie is echter ongewijzigd: regelmatig strijden voor het podium, mikken op overwinningen om zo een gooi te doen naar de titel in de klasse.
  • De Swert Opticiens
“We hebben vorig jaar zeer hard gestreden en ondanks pech in de aanvangsfase van het seizoen, hebben we op pure regelmaat uiteindelijk toch de titel kunnen veroveren”, herinnert Nicolas Vandierendonck zich. “Een analyse tijdens de wintermaanden wees echter duidelijk uit dat het reglement in 2019 de GT4-bolides niet echt gunstig gezind was. Daarom hebben we de beslissing genomen om de Mercedes-AMG GT4 in te ruilen voor een Porsche 911 GT3 Cup van de allerlaatste generatie. De Porsche is misschien wel de meest iconisch racewagen ooit gebouwd en wordt wereldwijd geprezen voor zijn rijeigenschappen en betrouwbaarheid.”

Thems Racing by EMG Motorsport - Porsche 911 GT3 Cup
Thems Racing by EMG Motorsport - Porsche 911 GT3 Cup
“We zijn op zoek gegaan naar een geschikt team om de wagen te onderhouden en dat hebben we gevonden in EMG Motorsport”, vervolgt de Shipex-rijder zijn betoog. “We hebben in de aanloop naar deze openingsmanche alles op punt gesteld en het team is supergemotiveerd. Ik ben dan ook zeer benieuwd waar we gaan staan tegenover de verzamelde concurrentie, al besef ik ook dat deze eerste meeting wat atypisch is. We rijden twee korte sprintraces van goed een uur in plaats van een endurancerace over 2 of 3 uren en dat in een bomvol startveld van vijftig wagens. Ik verwacht dat de kwalificaties van kapitaal belang gaan zijn. Een vrije ronde hebben in zo’n deelnemersveld is uitgesloten en eenmaal je enkele ronden hebt gereden, kan je niet langer dezelfde prestaties halen uit je set banden. We zullen dus moeten rekenen op een dosis geluk, maar dat geldt voor iedereen.”

“De titel pakken in je eerste volledige autosportseizoen is een beetje onverhoopt, maar het geeft wel aan dat het potentieel aanwezig is”, stelt Filip Teunkens nuchter. “Ik heb veel getraind in het tussenseizoen en popel om opnieuw te racen. Ik ben bijzonder blij dat we de stap hebben gezet naar de Porsche 911 GT3 Cup. Het is wat wennen, maar de wagen bevalt me zeer goed en ik denk dat we kunnen strijden voor het podium in onze klasse. De weersomstandigheden kondigen zich wat wisselvallig aan en dat is iets wat we uiteraard in de gaten moeten houden. Racen in de regen is een stap in het onbekende voor mij, want ik heb nog niet veel gereden met deze wagen op een natte piste. Nu, ik ben zeer blij dat het Belcar-seizoen begint en ik ben enorm benieuwd naar het racen in een veld met om en bij de vijftig concurrenten. De organisatie verwacht 70.000 toeschouwers, iedereen wil er dus bij zijn en dat geldt ook voor de deelnemers op de piste. Het zal wennen zijn, maar het hoort bij het racen en geeft een nieuwe dimensie aan onze uitdaging. Omdat we dit weekend twee sprintraces krijgen voorgeschoteld, verwacht ik een zeer intense strijd. Sprint is mij echter altijd goed bevallen, dus ik kan niet wachten om in de wagen te stappen!”

Het programma voor de DTM-meeting in Zolder zit eivol, een waar feest dus voor de echte autosportfan. Het Belcar Endurance Championship werkt op vrijdag 17 mei de vrije trainingen en de kwalificaties af, gevolgd door een race over 60 minuten + 1 ronde op zaterdag en eenzelfde opzet op zondag wanneer het Belgische Kampioenschap het weekend afsluit.

Persbericht Thems Racing by EMG MotorsportDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belcar Endurance op donderdag 16 mei 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Zolder DTM.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons