Nicolas Vandierendonck en Filip Teunkens pakken dubbel podium in Belcar-seizoensopener

Thems Racing by EMG Motorsport - Porsche 911 GT3 Cup
Het openingsweekend van het Belcar Endurance Championship 2019 is een schot in de roos geworden voor Nicolas Vandierendonck en Filip Teunkens. Voor de start van het weekend had het duo de zinnen gezet op het podium en die verwachtingen losten de Porsche-rijders volledig in. In de voorlopige tussenstand voor het kampioenschap prijkt de Porsche #3 bovendien op de tweede plaats in de klasse.
“Een quasi perfect weekend waarin we konden strijden voor de zege”, lacht Filip Teunkens na afloop van de twee wedstrijden over 60 minuten + 1 ronde. “Ik ben enorm tevreden dat we tweemaal op het podium zijn geëindigd en vooral met hoe de races zijn verlopen. Het EMG Motorsport team bezorgde ons een wagen waarmee we vanaf de eerste ronde konden aanvallen en ons wedstrijdritme was van bij het begin goed. Het waren evenwel geen eenvoudige races, met veel wagens op de baan en een hoofdrol voor de safety car, zowel op zaterdag als op zondag. Nicolas veroverde tijdens de eerste race de leiding, maar tijdens een neutralisatie halfweg de race verloren we door het spel van de pitstops onze leidersplaats. Dat hoort echter bij het racen, soms heb je geluk en soms niet, maar mogen plaatsnemen op dat prachtige DTM-podium maakte veel goed!”

Filip Teunkens nam op zondag de start van de tweede race, die getekend werd door drie safety car-periodes en vooral… veel regen. “De DTM had net haar laatste race afgewerkt toen de hemelsluizen openden”, vertelt Nicolas Vandierendonck. “Dat klonk als muziek in de oren bij zowel Filip als mijzelf. Omwille van de verraderlijke omstandigheden, besliste de wedstrijdleiding te starten achter de safety car. Na enkele ronden werd het veld vrijgegeven… waarna de race na enkele bochten opnieuw geneutraliseerd werd! Filip besloot meteen de pitlane in te duiken om de verplichte pitstop af te werken. Dat was een knap staaltje teamspirit van hem, want hij heeft vanzelfsprekend geen enkele ronde kunnen racen. Van zodra de wedstrijd opnieuw werd vrijgegeven, ben ik beginnen jagen op de leiders, maar ik maakte een foutje waardoor John De Wilde een beslissende kloof kan slaan. Het was meer dan een jaar geleden dat ik nog geracet heb in de regen, maar ik voelde me meteen in mijn element. Onze snelheid was goed en uiteindelijk kon ik beslag leggen op de bronzen medaille. De balans is dus goed, met twee podia in evenveel races, al voel ik dat er zelfs nog meer in zit. Bij de volgende wedstrijd proberen we nog beter te doen en viseren we de zege!”

De volgende afspraak van het Belcar Endurance Championship 2019 is reeds over twee weken. Circuit Zolder vormt opnieuw het strijdtoneel, al staat er ditmaal wel opnieuw een endurance race over drie uur op het programma.