van der Horst

Gulf 12H: Nicolas Vandierendonck maakt internationaal debuut

Thems Racing by Powercars
Thems Racing by Powercars
De West-Vlaamse ondernemer, Nicolas Vandierendonck, die samen met Olivier Van Oost en Jeffrey Van Hooydonk mee het mooie weer maakte binnen de BRCC en de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux verandert het geweer van schouder. De zaakvoerder van Shipex zal zich volgend seizoen méér dan waarschijnlijk gaan toeleggen op endurance en dat met een GT3. In de aanloop naar 2015 komt hij aan de start van de Gulf 12 Hours of Abu Dhabi. Een unieke wedstrijd die wordt verreden over tweemaal zes uren met een adempauze van drie uren.
GDL Racing - Porsche 991 Cup
GDL Racing - Porsche 991 Cup
Nicolas Vandierendonck: “Tijdens een testweekend van Curbstone in Mugello kreeg ik de kans om een Mercedes SLS GT3 van GLD Racing en een Porsche 991 Cup van Krypton Motorsport te testen. Zéér geslaagd moet ik zeggen en dat staafde nog meer mijn intenties naar de toekomst toe. Ik was reeds eerder benaderd door enkele teams om internationaal te gaan rijden, maar werd hierin geremd door mijn deelname aan de BRCC met de Ferrari 458 Challenge”.Thems Racing by Powercars - Van Dierendonck-Van Oost-Van Hooydonk
Thems Racing by Powercars - Van Dierendonck-Van Oost-Van Hooydonk
“Dat ik wil evolueren richting GT3 is geen geheim en samen met Jeffrey Van Hooydonk is het de bedoeling dat ik nog verder blijf evolueren. Wie me een beetje kent weet dat ik zowel op professioneel als op sportief vlak een perfectionist ben en  telkens het onderste uit de kan tracht te halen. Ik wil niet zomaar een arrive and drive-piloot zijn. Ik wil inspraak en zit constant de data te analyseren. Dat is de winner in mij en zodoende ben ik in samenspraak met ondermeer Jeffrey Van Hooydonk tijdens de winterperiode bezig met een zwaar trainingsschema. De basistechniek en de rondetijden zitten vrij goed, maar nu is het werken aan de fysiek en het concentratievermogen. Ik voel me wel 25, maar er staan ondertussen 51 lentes op de teller en daar word je mee geconfronteerd tijdens zware inspanningen. Vandaar dat de GULF 12 Hours of Abu Dhabi reeds een eerste test is in die richting".

Thems Racing by Powercars - Ferrari 458 Challenge
Thems Racing by Powercars - Ferrari 458 Challenge
"Ik neem met Wim Everaerts ook een eigen ingenieur mee en zodoende heb ik na de wedstrijd via een debriefing een overzicht van mijn prestaties achter het stuur. Tussen de twee wedstrijden van zes uren door heb ik dan ook de tijd om samen met Wim een analyse te doen. Gezien de ervaring van GDL Racing tijdens wedstrijden van lange adem zoals de 24H Spa, 24H Nürburgring, 12H Mugello, 24H Dubai, enz. gaan we met een Porsche 991 Cup van het team resoluut voor de zege in de Klasse. Het is een team dat me aanspreekt. Het is de bedoeling dat ik meer endurance ga rijden en ook wedstrijden over een halve of ganse etmaal. Dit is een nieuwe uitdaging voor mij en ik werk bijzonder hard in die richting. Ik wil niet alleen door teams worden gevraagd omdat ik budget meebreng, maar ook omwille van mijn kwaliteiten als piloot met gezond verstand inzake afstelling en data logging”.

Samen met Olivier Van Oost van Powercars en Jeffrey Van Hooydonk tekende Nicolas in 2014 voor een volledig seizoen BRCC met zijn Ferrari 458 Challenge en DVB Racing. Een seizoen met ups en downs.

Nicolas van Dierendonck
Nicolas van Dierendonck
“Ik heb in 2014 enorm veel opgestoken,” gaat Nicolas verder. “We waren een beetje overmoedig na de eerste wedstrijd die we meteen wonnen. We maakten een reële kans op de titel, maar we werden niet van problemen gevrijwaard. Ondanks de grote inzet en de verbetenheid van het volledige team stond Dame Fortuna niet altijd aan onze zijde. We hadden wat technische tegenslag en ook enkele crashes waardoor ons kampioenschap zwaar werd gehypothekeerd. Ik heb leergeld betaald, maar ben er veel slimmer en matuurder uitgekomen. Ik beschouw 2014 zeker niet als een verloren jaar. We werken nu hard aan de toekomst en gezien mijn leeftijd moet ik het nu doen”, besluit een gedreven Nicolas Vandierendonck.

Foto's: Martijn Wouters, Georges De Coster, GLD Racing  
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in Circuit Internationaal op maandag 8 december 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Gulf 12 Hours.
  • VR Racing

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons