van der Horst

Nicolas Vandierendonck scoort klassezege in 24 Hours of Zolder

Selleslagh Racing Team - Mercedes-AMG GT4
Selleslagh Racing Team - Mercedes-AMG GT4
Twee weken nadat Nicolas Vandierendonck de TOTAL 24 Hours of Spa betwistte met een Aston Martin V12 Vantage GT3, stond de West-Vlaming afgelopen weekend opnieuw aan de start van een etmaalrace, ditmaal te Circuit Zolder met de vertrouwde Mercedes-AMG GT4 van SRT. De ELEVEN SPORTS 24 HOURS OF ZOLDER is de belangrijkste wedstrijd uit het Belcar Endurance Championship 2018, een race die Nicolas Vandierendonck samen met teamgenoten Johan Vannerum, Filip Teunkens, Jean-Luc Behets en Nico Verdonck afsloot met een klinkende zege in de Belcar 3 klasse.
  • De Swert Opticiens
Selleslagh Racing Team - Mercedes-AMG GT4
Selleslagh Racing Team - Mercedes-AMG GT4
“Na alle pech die we eerder dit jaar gehad hebben, waarbij we bij alle drie de wedstrijden aanspraak hadden kunnen maken op het podium, voelt deze overwinning bijzonder goed”, vertelt Nicolas Vandierendonck tevreden aan de voet van het podium. “De 24 Hours of Zolder is de race die je als Belcar-rijder absoluut wil winnen. Onze Mercedes-AMG GT4 draaide als een Zwitsers uurwerk en ook alle rijders hebben de afgesproken strategie perfect gevolgd. Het team bleef de ganse etmaalrace foutloos en gaf onze een zeer sterke wagen waardoor we aan de finishlijn maar liefst 10 ronden voorsprong hadden op onze eerste concurrent.”

Selleslagh Racing Team - Mercedes-AMG GT4
Selleslagh Racing Team - Mercedes-AMG GT4
“Vooraf hadden we beslist dat we zouden trachten om onze tijd in de pitlane zoveel mogelijk te beperken. Dat vergt een aanpassing van de rijders, want wij moeten een minder snel tempo aanhouden om zo vooral de remmen en banden te sparen. Die beslissing bleek echter een schot in de roos. Iedereen hield een constant ritme aan waardoor we een voorsprong konden uitbouwen en toch een keer minder remmen moesten wisselen dan vooraf gepland. Dat is een uitzonderlijke prestatie, maar wel een die ons enkele ronden voordeel opgeleverd heeft.”

Selleslagh Racing Team - Mercedes-AMG GT4
Selleslagh Racing Team - Mercedes-AMG GT4
“Door onze rijstijl konden we ook telkens twee stints rijden op één set banden, waarmee we eveneens tijd uitspaarden. Het resultaat laat zich zien in de uitslag, want niet alleen scoren we een overwinning in onze klasse Belcar 3, ook eindigen we op een ongelooflijk mooie zesde plaats in de algemene rangschikking, voor wagens die intrinsiek een heel pak sneller zijn dan de onze. Hierdoor klimmen we in de tussenstand voor Belcar 3 op naar de leidersplaats. We gaan nu even genieten van deze zege, alvorens we in het eerste weekend van september naar de Hungaroring trekken voor de voorlaatste meeting van het Europese Kampioenschap GT4. De eerstvolgende afspraak in het Belcar Endurance Championship staat gepland in het laatste weekend van september, op Spa-Francorchamps.”

Persbericht Nicolas Vandierendonck  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons