van der Horst

Niels Albert in de voetsporen van Tom Boonen

Niels Albert
Niels Albert
De verschijning van Niels Albert bij de Internationale testdag afgelopen week te Circuit Zolder bleef niet onopgemerkt. De gewezen veldrijder tekende er immers niet present als bezoeker maar had zijn racepak, dat nog dienst had gedaan bij de 25 uren Fun Cup in 2017, meegebracht en nam plaats achter het stuur van een van de Euro NASCAR bolides van PK Carsport. Albert heeft immers plannen om dit jaar nog met die wagen deel te nemen aan enkele wedstrijden van de NASCAR Whelen Euro Series.
Niels Albert & Stienes Longin
Niels Albert & Stienes Longin
PK Carsport kwam met twee onbestickerde Camaro’s naar de testdag te Circuit Zolder. Nadat Bert en Stienes Longin de wagens hadden ingereden kreeg Niels Albert de kans om het stuur te nemen van een van de zwarte bolides. Albert reed verschillende ronden en toonde zich onder de supervisie van vader en zoon Longin, een goede leerling. De vier wielen gingen de oud-wielrenner goed af en met rondetijden rond de 1:45 sloeg hij geen mal figuur.

Niels Albert - PK Carsport
Niels Albert - PK Carsport
De verdere betrachting van Niels Albert is om met PK Carsport enkele manches te betwisten van de NASCAR Whelen Euro Series en dat te beginnen vanaf de wedstrijden te Brands Hatch half juni. Alzo treedt Niels Albert in de voersporen van Tom Boonen die vorig jaar een gans seizoen reed in de NASCAR Whelen Euro Series. Boonen zien we ook terug in de Europese NASCAR serie maar niet meer een gans seizoen, dat laat de drukke kalender van TV commentator niet toe. Boonen, die daarnaast het Belcar Endurance championship betwist met een Norma CN prototype van Deldiche Racing, wil er in ieder geval bij zijn op het Circuit Zolder waar begin oktober de finale van de NASCAR serie plaats vindt.  

Foto's: Niels Vaeck 
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Nascar Whelen Euro Series op zondag 24 maart 2019.
  • VR Racing

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons