van der Horst

Niels Lagrange en Anthony Lambert onthullen Lamborghini Super Trofeo (+ Foto's & video)

Presentatie Lamborghini Super Trofeo Niels Lagrange 2019
Presentatie Lamborghini Super Trofeo Niels Lagrange 2019
Zoals u eerder reeds op Autosport.be kon lezen, tekent Niels Lagrange voor een derde jaar in de Europese Lamborghini Super Trofeo. Leipert Motorsport is opnieuw het team dat de wagen inzet, maar nieuw voor het seizoen 2019 is de teamgenoot: de jonge Waals-Brabander Anthony Lambert. Naast het programma in de Lamborghini Super Trofeo Europe, werkt Lagrange ook aan een programma in de Ford Fiesta Cup en staat ook het Belcar Endurance Championship op het verlanglijstje. Reden genoeg dus voor een impressionante persvoorstelling in de gebouwen van sponsor Group Ceyssens.
  • Heinz Performance
Anthony Lambert - Niels Lagrange
Anthony Lambert - Niels Lagrange
"Ik heb er zin in", begroet Niels Lagrange ons enthousiast wanneer we de showwoning van Group Ceyssens binnenstappen. "Vorig jaar misten we nipt de wereldtitel, door een onterechte tijdstraf. De snelheid is er dus, nu is het een kwestie van alle puzzelstukjes in elkaar te laten vallen. We hebben de voorbije wintermaanden hard gewerkt om dit programma op poten te zetten, samen met de steun van onze partners en sponsors. Het was niet eenvoudig, maar ik ben blij om opnieuw te kunnen aantreden in de Lamborghini Super Trofeo Europe en dat te kunnen doen met het gerenommeerde Leipert Motorsport."

Leipert Motorsport - Lamborghini Super Trofeo
Leipert Motorsport - Lamborghini Super Trofeo
"Ik wil dit jaar resoluut voor de titel gaan trouwens", vervolgt de laureaat van de meest recente 24 Hours of Zolder. "Ook Leipert Motorsport steunt mij daarin. Zij zetten meerdere Lamborghini Super Trofeo in dit seizoen, maar allemaal in de Pro-Am categorie, behalve onze wagen. Het is Leipert Motorsport zelf die Anthony op het voorplan zette naar mij toe, dus dat betekent dat ze er zelf ook heel erg in geloven. We weten dus wat ons te doen staat..."

Anthony Lambert - Niels Lagrange
Anthony Lambert - Niels Lagrange
Teamgenoot Anthony Lambert komt ietwat schuchter over. "Ik wil Niels bedanken voor deze kans en kijk uit naar het komende seizoen", vertelt de jongeman uit Woutersbrakel in het Engels. "We hebben enkele testen afgewerkt met de Lamborghini en het is een fantastische auto. Ik kende de wagen en het team al van vorig jaar aangezien ik enkele 24 uurs races betwist heb met hem. Endurance is natuurlijk wel iets anders dan sprint, maar ik popel om te kunnen beginnen."

Zoals gemeld komen de Ford's Fiesta ST-Line van het team van Niels Lagrange ook in 2019 weer in actie. Eén rijder ligt al vast: de 17-jarige Alexander Borgmans uit Schilde. "De onderhandelingen voor de tweede wagen zijn nog volop aan de gang, maar het ziet er goed uit", besluit Niels Lagrange.
  

Foto's: Ronald JanssensSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Lamborghini Super Trofeo op vrijdag 5 april 2019.
  • VR Racing

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons