van der Horst

Niels Lagrange en Frederik Schandorff tonen opvallende Lamborghini (+ Foto's)

Chrisal Leipert Motorsport - Lamborghini Huracán Super Trofeo
Chrisal Leipert Motorsport - Lamborghini Huracán Super Trofeo
Op een zeer druk bijgewoonde persvoorstelling in Club Versuz in Hasselt haalden Niels Lagrange en Frederik Schandorff het doek van de geëvolueerde Lamborghini Huracán Super Trofeo waarmee het Belgisch-Deense duo dit seizoen de Lamborghini Super Trofeo zal aansnijden. Dit seizoen krijgt Lagrange en zijn Deense co een geüpgradede versie van de Italiaanse stier onder de bips, een exemplaar met een opvallende glinsterende bestickering.
Niels Lagrange - Chrisal Leipert Motorsport - Lamborghini Huracán Super Trofeo
Niels Lagrange - Chrisal Leipert Motorsport - Lamborghini Huracán Super Trofeo
Niels Lagrange kende vorig jaar een seizoen met up's en downs in de Super Trofeo, maar eindigde toch enkele malen op het podium en pakte bovendien de vicetitel tijdens de wereldbeker op het einde van het jaar. "In 2018 krijg ik met de 21-jarige Deen Frederik Schandorff als teamgenoot, een zeer jonge, maar bloedsnelle versterking. Het gevolg is dat we niet langer in Pro-Am aan de start komen, maar in de Pro-klasse. De ambitie is om dit seizoen een stap voorwaarts te zetten tegenover vorig jaar. Ik kon me toen meermaals meten met de top vijf algemeen, dus ik verwacht wel een vuist te kunnen maken tegenover de concurrentie. Hopelijk kunnen we dat hoogste schavotje dit seizoen eens betreden, dat ontbreekt tot dusver op het palmares."

Lees ook: Lamborghini brengt EVO kit op de markt voor Huracán Super Trofeo (+ Foto's & video)

Niels Lagrange - Corrie Gielen - Frederik Schandorff
Niels Lagrange - Corrie Gielen - Frederik Schandorff
Frederik Schandorff: "Dit is voor mij een grote stap voorwaarts in mijn carrière en ik ben dan ook dankbaar dat ik deze kans krijg. De concurrentie zal niet van de poes zijn en ik zal mij mij in eerste instantie moeten aanpassen aan een wagen als de Lamborghini Huracán. Ik heb er evenwel vertrouwen in en kan niet wachten tot de wedstrijden beginnen! Ik kijk vooral uit naar de collectieve testen over twee weken in Monza, dat zal de eerste keer zijn dat ik de wagen aan de tand kan voelen. Dit soort bolides is trouwens in het algemeen nieuw voor mij, ik reed nog niet vaak in een wagen die over dergelijke electronica beschikt. Maar je hoort mij niet klagen, de wagen heeft uitstraling en het klikt enorm goed met Niels. Ik ben ook blij dat ik voor Leipert kan uitkomen, het team had vorig jaar reeds interesse in een programma met mij dus ik ben blij dat het nu gelukt is. Ik reed tot dusver nog niet veel buiten Scandinavië, dus de circuits leren kennen via de simulator alsook ter plaatse zullen van groot belang zijn. Het wordt dus aanpassen en winnen zal niet eenvoudig zijn, maar we gaan er vol voor gaan dit seizoen!"
 

Foto's: Ronald Janssens



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Lamborghini Super Trofeo op donderdag 22 maart 2018.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons