van der Horst

Niels Lagrange in Lamborghini Super Trofeo

Niels Lagrange
Niels Lagrange
Niels Lagrange is helemaal terug. De Limburger zal met steun van Chrisal een volledig seizoen betwisten in de zeer competitieve Europese Lamborghini Super Trofeo. Lagrange heeft trouwens goede herinneringen aan Lamborghini toen hij in 2010 in het Belcar Endurance Championship driemaal op rij de pole verzilverde met de Lamborghini LP560 GT3 van Reiter Engineering.
Lamborghini Huracan
Lamborghini Huracan
Voordien werd hij ook nog samen met de racende advocaat Pascal Nelissen-Grade Belgian GT kampioen in Divisie 3 en werd tweede algemeen in de 24 Hours of Zolder met een Porsche uit de ateliers van het Limburgse First Motorsport.

In 2016 verscheen hij opnieuw aan de start van de Belcar met een BMW M235i Racing Cup van VR Racing. Samen met John Rasse werd hij een van de titelkandidaten, maar na een crash van een teamgenoot tijdens de 24 Hours of Zolder sneuvelden ook zijn titelkansen. Een ding was evenwel zeker; Niels Lagrange had nog niets van snelheid moeten inboeten.

Niels Lagrange - Lucas Ayrton Mauron
Niels Lagrange - Lucas Ayrton Mauron
Sponsor Chrisal, dat vooral op circuit zijn aircocleaner in de kijker wil plaatsen, vond de tijd rijp om zijn ambassadeur een trap hoger te plaatsen en stuurt hem nu richting Europa om zijn product ook daar meer in de kijker te zetten op de automobielmarkt.

De keuze viel op de Europese competitie van de Lamborghini Super Trofeo. De wagen zal worden onderhouden bij Leipert Motorsport en hij zal deze delen met de piepjonge Zwitser met Braziliaanse roots, Lucas Ayrton Mauron.









Corrie Gielen & Niels Lagrange
Corrie Gielen & Niels Lagrange
Corrie Gielen van Chrisal: “We hebben heel wat producten in ons uitgebreid gamma dat in de automotive kan worden aangewend, zoals de aircocleaner op probiotische basis. Dit wordt momenteel verdeeld door Auto 5. Ondanks het feit dat we reeds actief zijn op andere continenten en de rest van Europa, willen we onze kleuren nu ook extra in de verf zetten op buitenlandse circuits. De Lamborghini Super Trofeo rijdt in mooie weekends en ook in het voorprogramma van de 24 Hours of Spa. We gaan uiteraard ons thuiscircuit in Zolder waar we met Chrisal ondermeer de start-finish brug kleuren, niet over het hoofd zien en gaan meer dan waarschijnlijk onze ambassadeur Niels Lagrange ergens droppen in een zeer competitief team om zeker de 24 Hours of Zolder te kunnen rijden. Inzake de Lamborghini Super Trofeo is het uiteraard momenteel nog wat koffiedik kijken betreffende onze ambities, maar met onze twee snelle jonge wolven moeten we toch in staat zijn om ons in de kijker te rijden”, besluit de Limburgse zakenman. 

Foto's: Chrisal Racing Team



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Circuit Internationaal op zondag 19 februari 2017.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons