van der Horst

Niels Lagrange maakt comeback via BMW M235i Cup

BMW M235i Cup - VR Racing by Qvick Motors
BMW M235i Cup - VR Racing by Qvick Motors
Niels Lagrange maakt dit seizoen zijn rentree in het peloton op circuit. De 24-jarige piloot uit Lommel zal een volledig kampioenschap aansnijden in de BMW M235i Cup. Vorige week kwam het tot een akkoord met VR Racing by Qvick Motors dat twee wagens in de strijd gooit. Hij vormt ploeg met John Rasse en zodoende wordt dit een duo om in het oog te houden.
Niels Lagrange
Niels Lagrange
Niels Lagrange was enkele jaren geleden een van de snelste piloten binnen het Belcar Endurance Championship. Met de Lamborghini LP560 GT3 van Reiter Engineering gooide hij in 2010 hoge ogen door driemaal op rij de pole te veroveren. Twee jaren voordien werd hij samen met Pascal Nelissen Grade in een Porsche 997 Cup van First Motorsport Divisie 3 kampioen binnen het toenmalige Belgian GT Championship en eindigde tweede algemeen in de 24 Hours of Zolder. In 2012 werd het stil rond de Limburgse TGV. Drukke beroepsomstandigheden en een zwaar ongeval van zijn vader zetten zijn raceactiviteiten op non-actief, maar de microbe bleef knagen. Vorig seizoen waagde Niels Lagrange zich aan een eenmalig optreden tijdens de 24 Hours of Zolder en bemande een BMW 325i binnen de BMW Clubsport Trophy.

Afgelopen winter werd hard gewerkt achter de schermen en het resultaat mag gezien worden met een volledig kampioenschap in de BMW M235i Racing Cup.

BMW M235i Cup - VR Racing by Qvick Motors
BMW M235i Cup - VR Racing by Qvick Motors
Bij VR Racing by Qvick Motors, het team rond Dirk Van Rompuy en Erik Qvick dat twee auto’s in de Cup gooit, is men uiteraard zeer tevreden met de komst Niels Lagrange.
“Ik denk dat we met Niels Lagrange en John Rasse twee snelle piloten hebben aangetrokken die ook een pak ervaring meebrengen,” aldus Erik Qvick. “Niels is nieuw voor mij, maar ik ken zijn palmares en dat is vrij indrukwekkend. Met John werk ik reeds 12 jaar samen en hij werd vorig jaar kampioen in de Lotus Cup Europe. Twee piloten dus die een compatibel duo zullen vormen en die over voldoende bagage beschikken om het team feedback te geven over de wagen”.

De BMW M235i Racing Cup is actief binnen de vijf wedstrijden van het Belcar Endurance Championship, inclusief de 24 Hours of Zolder. Daarnaast komen ze nog tweemaal in actie samen met de BGDC tijdens de Trophée des Fagnes in Francorchamps en de Benelux Open Races in Zandvoort. Zeven wedstrijden wacht het duo in een zeer competitief veld dat dit seizoen kan oplopen tot een 15-tal identieke wagens tussen de BGDC en Belcar bolides.

BMW M235i Cup - VR Racing by Qvick Motors
BMW M235i Cup - VR Racing by Qvick Motors
Niels Lagrange voelt zich geruggesteund door zijn nieuwe sponsor Chrisal die wereldwijd marktleider is in een zeer brede waaier aan duurzame producten voor reiniging en hygiëne. Voornamelijk de innovatieve probiotische producten zijn revolutionaire ‘problem solvers’ in veel sectoren.Corrie Gielen, zaakvoerder van Chrisal: “Aangezien we ook aanwezig zijn in de automotive sector inzake duurzaam onderhoud van slecht geurende en ongezonde airco’s, vind ik het persoonlijk verantwoord om via de autosport ons product naambekendheid te geven. Ik ken de familie Lagrange reeds jarenlang en ik wil helpen om Niels zijn comeback in de autosport te steunen. En de BMW M235i Racing Cup is een ideale instapklasse naar grotere projecten op termijn”.   

Foto's: Ronald Janssens / Niels LagrangeSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Circuit Nationaal op maandag 15 februari 2016.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons