van der Horst

Niels Lagrange vervult laatste wens op bucketlist van Marieke Vervoort

Marieke Vervoort & Niels Lagrange
Marieke Vervoort & Niels Lagrange
Rijden in een echte racewagen op een circuit, dat was de enige wens die tot op heden overbleef op de bucketlist van Marieke Vervoort. Nu donderdag 12 september mag zij ook dat item schrappen van haar lijst, want dankzij Niels Lagrange en zijn entourage werd ook die droom werkelijkheid. Niels Lagrange nam die dag “Wielemie” mee voor twee korte sessies op Circuit Zolder in de Lamborghini Huracan waarmee hij dit jaar de Super Trofeo betwist.
  • LTF
Marieke Vervoort & Niels Lagrange
Marieke Vervoort & Niels Lagrange
Marieke Vervoort lijdt al jaren aan een ongeneeslijke spierziekte maar dat belette haar niet om al een resem exploten neer te zetten. Na haar carrière als sportster waarin zij tweemaal deelnam aan de Paralympische Spelen en een gouden en een zilveren medaille behaalde in Londen, ging ze toch nog spectaculaire uitdagingen aan met als hoogtepunt een tweevoudige Bungee jump in haar rolstoel. In 2017 kondigde Marieke aan dat de ziekte de overhand nam en dat zij plannen maakte om euthanasie aan te vragen, echter niet zonder eerst een ultieme bucketlist op te maken.


Marieke Vervoort
Marieke Vervoort
Alle uitdagingen die op die bucketlist stonden had ze al kunnen schrappen met uitzondering die van meerijden in een racewagen. Deze info was ter ore gekomen aan de familie Lagrange en met de hulp van sponsors en een heleboel vrienden slaagden zij er in om ook deze droom waar te maken. Niels Lagrange bestuurt in de Lamborghini Super Trofeo een Huracan van Leipert Motorsport en het was deze wagen die hij donderdag mee naar Circuit Zolder bracht voor een trackday ter ere van en voor Marieke Vervoort.

Marieke Vervoort & Niels Lagrange
Marieke Vervoort & Niels Lagrange
Marieke Vervoort werd in de paddock ontvangen door heel wat vrienden en ook de pers was massaal aanwezig. Onder meer Stan Van Samang had de verplaatsing gemaakt om haar persoonlijk aan te sporen. Na uitvoerig de pers te woord gestaan te hebben nam Marieke plaats in de wagen. Om 1 uur stipt verliet de zwarte Lamborghini de pitlane met Niels Lagrange aan het stuur en Marieke in de “passagiersstoel”. Een trage ronde om de wagen op te warmen gevolgd door een snelle ronde en daar kwam de Lamborghini al terug de pits binnen. Marieke glunderde na de rit en was in de wolken.

Videoboodschappen voor Marieke Vervoort
Videoboodschappen voor Marieke Vervoort
Daarna volgde nog een kleine viering in de pitbox waar Marieke felicitaties kreeg van heel vat BV’s via videoboodschappen. Passeerden zo op het scherm: Kim Clijsters, Kris Wauters, Maarten Vangramberen, Niels Destadsbader, Paul Ambach, Stan Van Samang (alhoewel hij er in levende lijve bij was), Victor Campenaerts, Tom Boonen, Kevin De Weert, Kelly Pfaff, Frank Galan, Barbara Dex, Andy Peleman, Guy Swinnen, Jeremy van Horebeek, Virginie Claes, Lieven Vanlommel, Anthony Kumpen, Maarten Breckx, Pascal Braeckman, Pieter Porters, Roger van Damme, Wout Bru, Bart Van Avermaet, Jurgen Van den Broeck, Koen Wauters, Jan Van Looveren, Belle Perez, Tia Hellebaut, Walter Grootaers en De Romeo’s.

Circuitdoop Marieke Vervoort
Circuitdoop Marieke Vervoort
Twee uren later was Marieke klaar voor een tweede sessie in de Lamborghini. Ook ditmaal was ze opgetogen na de rit en kon ze maar niet zwijgen over de opgedane impressies. Vooral het remmen voor de bochten maakte indruk, zo verklaarde zij hoe haar hoofd telkens naar voren gedrukt werd en het vizier van de helm dan dichtklapte, maar ze had heel de rit zitten lachen. Na een uitgebreid afscheid vertrok Marieke met haar ouders huiswaarts met de voldoening dat haar bucketlist nu volledig afgewerkt is.

Foto's: Ronald Janssens & Niels Vaeck
 Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Nationaal op vrijdag 13 september 2019.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons