van der Horst

Nieuw, de Karting Champions League

Karting Champions League
Karting Champions League
De Karting Champions League is de nieuwe speler binnen de karting wereld waarbij de basis ervan, arrive & drive, uniek is voor een kampioenschap. Iedereen in elke van de vijf klassen rijdt met dezelfde kart en set-up, de motoren worden elk weekend gewisseld en dat voor een vast bedrag per jaar. Het echte verschil maakt de coureur zelf. Zo komt het talent naar boven. Uniek ook is de prijs voor de winnaar van de hoogste klasse aan het eind van het jaar: een seizoen in het Spaanse F4 kampioenschap bij MP Motorsport. Want de eigenaar van MP Motorsport is ook de initiator van de Karting Champions League.
Henk de Jong
Henk de Jong
Henk de Jong, eigenaar MP Motorsport: “Ik ben al een tijd bezig met het idee voor een eigen kartkampioenschap. Om twee redenen; ten eerste bestaat mijn liefde voor de kartsport al heel erg lang en wilde er iets mee gaan doen. Ten tweede is het een prachtige en logische stap voor MP Motorsport. Het is de traptrede die voor de F4 komt.”

Sander Dorsman, team manager MP Motorsport: “We zijn blij met de samenwerking met Karting Champions League. Bij MP Motorsport draait het om talent vinden en ondersteunen bij het behalen van zijn of haar doelen. Doordat de winnaar van de Karting Champions League bij ons een seizoen in de Spaanse Formule 4 wint, biedt dit de mogelijkheid voor de winnaar om de stap naar formule racing te garanderen.”

MP Motorsport, opgericht in 1994, is een van de grootste race teams in Europa, waarbij teams rijden in elke formule klasse: F1 Academy, F4, Eurocup-3, FRECA, Formule 3 en Formule 2. Dit vormt de perfecte ladder naar de droom van elke coureur: de Formule 1. De ambitie is om talent te accelereren. En zowel bij MP Motorsport als bij de Karting Champions League ligt de focus op talent. Jong super talent wordt nu nog sneller ontdekt en geholpen met het behalen van hun doelen en dromen.

De circuits waar de Karting Champions League gaat rijden zijn in Duitsland, België, noord Frankrijk en Engeland. Er wordt ook gekeken of er in Scandinavië gereden kan worden. De website is klaar en de sociale media maken zich op voor updates en informatie.

Volg ons op:
Website: https://www.kartingchampionsleague.com
Instagram: https://www.instagram.com/kartingchampionsleague/
Facebook: https://www.facebook.com/profile.php?id=61550859515087

Karting Champions League
 



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Karting op dinsdag 3 oktober 2023.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons