van der Horst

Nieuw duel Princen - Verschueren in de maak

Vincent Verschueren - Skoda Fabia R5
Vincent Verschueren - Skoda Fabia R5
De komende Sezoensrally staat volledig in het teken van een nieuw duel tussen BK-leider Kris Princen en BK-kampioen Vincent Verschueren. Het is pas de derde maal in vijf manches waar beide titelpretendenten rechtstreeks de degens kruisen. Belangrijkste uitdager van het duo lijkt Adrian Fernémont, die na een overwinning in Spa en een podium in Wallonië een belangrijke rol kan spelen in de titelstrijd.
  • Curbstone
Vincent Verschueren (Skoda Fabia R5) knoopte in Wallonië aan met een knappe overwinning waardoor hij op slag terug in de titelstrijd zit. Kris Princen (Skoda Fabia R5) gaf daar namelijk verstek en zag een voorsprong van 24 punten wegsmelten naar amper vier punten. Het is pas de derde keer dit seizoen dat beide kemphanen elkaar rechtstreeks in de ogen kijken. De laatste ontmoeting, in Tielt, werd beslecht in het voordeel van Princen, mede dankzij de EVO-motor op zijn Skoda die vooral bij veel korte hernemingen het verschil leek te maken. Verschueren kan nog niet rekenen op die evolutie en ook rond Bocholt zijn er veel korte hernemingen, wat dus mogelijk in het nadeel speelt van de kampioen. Vorig jaar vochten beide een secondeslag uit. Op het moment dat Verschueren het pleit in zijn voordeel leek te beslechten gooide een steen in een bocht roet in het eten.

Maar Princen en Verschueren mogen stevig weerwerk verwachten van Adrian Fernémont die in Spa Princen aftroefde en in Wallonië het tempo van Verschueren aardig kon volgen. Enig nadeel. De Waal reed al niet meer in Bocholt sinds 2013 en ontdekt de Skoda Fabia R5 op onverhard.

Ook niet kansloos voor het podium zijn Steve Matterne (Skoda Fabia R5), Skoda-pupil Sébastien Bédoret (Skoda Fabia R5), Didier Duquesne (Skoda Fabia R5) die zich stilaan klaarstoomt voor Ieper, Erik Van Loon (Skoda Fabia R5) en de Brit Stephen Wright (Ford Fiesta R5), altijd sterk in Bocholt. PJM Cracco (Ford Fiesta) en Martin Van Iersel (Hyundai i20) maken het R5-pakket rond.

Jean Dilley
Jean Dilley
Bij de GT's is het uitkijken naar het duel Gunther Monnens - Patrick Snijers, in de M-Cup krijgt de strijd Mats Van den Brand - Franky Boulat een vervolg en bij de historics is het uitkijken wie Paul Lietaer wat in de weg kan leggen. De West-Vlaming brengt voor de gelegenheid de Subaru Legacy in stelling.

Bij de junioren mag Jean Dilley zijn koppositie verdedigen. De Brusselaar heeft weliswaar nog geen zege op zak dit seizoen. Hij moet vooral uitkijken voor Niels Reynvoet, Grégoire Munster, en Tobias Brüls.

Foto: RIP en BRC
 

 


Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in Belgian Rally Championship op woensdag 16 mei 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Sezoens Rally.
  • LTF

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons