van der Horst

Nieuw GOAT Racing-team met Honda Civic Type R TCR in KUMHO FIA TCR World Tour

Honda Civic Type R TCR
Honda Civic Type R TCR
De Honda Civic Type R TCR wordt dit seizoen in de KUMHO FIA TCR World Tour gemend door een heel nieuw team. Het in Barcelona gevestigde GOAT Racing, opgericht door de familie van TCR-concurrent Ruben Fernandez Gil, zet een paar FL5 Civics in. Pepe Oriola wordt teammanager en JAS Motorsport zal technische ondersteuning bieden voor het programma. De rijders worden later bekend gemaakt. GOAT Racing is het eerste team dat intekent voor de tweede jaargang van de Kumho TCR World Tour.
Ruben Fernandez Gil, teambaas van GOAT Racing: "De naam is dan wel nieuw maar we een team met heel veel toerwagenervaring samengesteld. Dit, in combinatie met een enthousiaste en gerenommeerde partner als JAS Motorsport en de kampioenschapswinnende kwaliteit van de Honda Civic Type R TCR, geeft ons het vertrouwen dat we impact kunnen maken in de TCR World Tour. We willen graag JAS Motorsport en Marcello Lotti van WSC bedanken voor hun hulp bij het verwezenlijken van onze droom.”
 
Dit is een opwindende tijd om GOAT Racing te lanceren en een grote eer voor mij om alle ervaring die ik de afgelopen 15 jaar heb opgedaan in het toerwagenracen in een nieuwe rol te benutten. Het is fantastisch om weer met JAS Motorsport te werken. Als coureur was ik racewinnaar in door JAS gebouwde Honda's in TCR Europe en schreef geschiedenis als de eerste TCR Zuid-Amerika-kampioen in 2021. Nu is de uitdaging om geschiedenis te schrijven als teammanager door GOAT Racing naar nog grotere prestaties te leiden” aldus Pepe Oriola, kersvers teammanager van GOAT Racing.
 
Mads Fischer, TCR-projectleider, JAS Motorsport: “De FIA ​​TCR World Tour is de top van de wereldwijde toerwagencompetitie. Uiteraard zijn we erg blij om de categorie opnieuw te ondersteunen met de Civic Type R TCR en te proberen iets toe te voegen aan de successen die de auto al heeft behaald in de categorie. GOAT Racing is een gloednieuw team, maar zit boordevol getalenteerd en ervaren personeel. We hebben een uitstekende relatie met Pepe gedurende zijn tijd als TCR-kampioen met de Civic en hebben er vertrouwen in dat dit programma alles heeft wat nodig is om te slagen.”
 
Marcello Lotti, WSC-baas Marcello Lotti: "Ik ben verheugd GOAT Racing te mogen verwelkomen als het eerste bevestigde team voor de 2024 KUMHO FIA TCR World Tour. Het is een gloednieuw team, maar het heeft al stevige wortels in de TCR-competitie dankzij het enthousiasme en de sportiviteit van de gebroeders Fernández. Ik ben er zeker van dat hun samenwerking met JAS Motorsport bij het runnen van een aantal Honda Civic Type R's zeer succesvol zal zijn.”

Foto: JAS MotorsportDit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in TCR World Tour op dinsdag 27 februari 2024.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons