van der Horst

Nieuw McLaren team Garage 59 opgericht

Von Ryan Racing - McLaren 650S GT3
Von Ryan Racing - McLaren 650S GT3
Afgelopen vrijdag maakte McLaren GT bekend dat het pas opgerichte team ‘Garage 59’ komend seizoen met de McLaren 650S GT3 in actie zal komen in de Blancpain GT Series en International GT Open. Er is nog maar weinig geweten over deze nieuwe structuur, maar Garage 59 zou wel eens Von Ryan kunnen opvolgen, dat eind vorig jaar ophield te bestaan toen teameigenaar Dave Ryan de positie van wedstrijddirecteur bij het Manor F1-team opnam.
Garage 59 zal alvast een beroep kunnen doen op fabrieksrijders en personeel van McLaren GT, zowel in Blancpain Sprint als Blancpain Endurance. McLaren bevestigde eerder al dat Rob Bell, Côme Ledogar en Alvaro Parente in de SRO-kampioenschappen in actie zullen komen, doch zonder de teams en rijdersbezettingen te specifiëren. Ondanks de twee overwinningen in de Blancpain Endurance Series vorig jaar, lijken er dit seizoen nauwelijks teams geïnteresseerd om een beroep te doen op de McLaren 650S GT3. Enkel MRS GT Racing maakte tot dusver haar intenties bekend.

Garage 59
Garage 59
Garage 59 is een directe verwijzing naar het erfgoed van de Britse constructeur. Het startnummer 59 bezorgde de McLaren F1 GTR immers meteen de overwinning bij het debuut in de 24 Heures du Mans. Enkele weken geleden won Tekno Autosports voor McLaren de Bathurst 12 Hour nog met datzelfde nummer op de deur. 

Foto: Martijn WoutersSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Blancpain GT Endurance op zondag 21 februari 2016.
  • Powercars

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons