van der Horst

Nieuw podium voor Dries Van Langendonck in Lonato

WSK Super Master Series
WSK Super Master Series
De WSK Super Master Series waren afgelopen weekend aan hun tweede van vier wedstrijdweekends toe. In de 60 Mini klasse kwam Dries Van Langendonck als derde over de streep nadat hij twee weken geleden de finale wist te winnen. Dankzij een nieuw podium, bezet onze landgenoot de derde plaats in het kampioenschap. De overige winnaars waren; Lucas Fluxa Cross (OKJ), Tuukka Taponen (OK) en Stan Pex (KZ2)
KZ2: Stan Pex doorbreekt de Sodi Kart hegemonie in de KZ2 schakelklasse
Stan Pex
Stan Pex
Sodi Kart domineerde tot dusver de start van het internationale karting seizoen in de KZ2 schakelklasse. Na verschillende polepositions, ronderecoords en zeges voor het Franse merk doorbrak Stan Pex met zijn Kart Republic afgelopen weekend die hegemonie. Pole was er wel nog voor Emilien Denner in een Sodi Kart maar na de heats vonden we diezelfde Denner pas als zevende terug in de tussenstand. Stan Pex nam het commando over en zou ook in de finale aan het langste eind trekken. Na een mooie strijd met David Treflov in de openingsfase, kwam Emilien Denner toch weer opzetten. De Fransman kwam nog tot P2, maar Pex was een maatje te sterk en pakte zijn eerste seizoenszege voor Denner en Matteo Vigano.Treflov werd vierde maar is wel de nieuwe leider in de tussenstand met drie puntjes bonus op Senna Van Walstijn die gisteren pas elfde werd. 

60 Mini: Nieuw podium maar geen volle buit voor Dries Van Langendonck
Parolin fabrieksrijder Dries Van Langendonck verzekerde zich in de finale opnieuw van een knappe podiumplaats. De Limburger kwam als één van de favorieten naar Lonato afgezakt, waar hij twee weken eerder de zege wegkaapte. Lastige heats bleken nefast voor een goede startplaats voor de finaledag maar Van Langendonck vocht terug en streed om een plek op het podium. De strijd voor de zege leek namelijk al vrij snel beslecht in het voordeel van Jindrich Pesl die ook de leider in de tussenstand wordt. Van Langendonck werd derde na Filippo Sala, maar voor Christian Costoya, waarmee hij de tweede plaats in de tussenstand van de WSK Super Master Series deelt.
OKJ: Eerste zege voor Lucas Fluxa Cross
De Spanjaard Lucas Fluxa Cross pakte zijn eerste zege in de OKJ. In een spannende finale was hij Oleksandr Bondarev en Maciej Gladysz te snel af. Het was in de finale vooral uitkijken naar de prestatie van Douwe Dedecker. Onze landgenoot won de prefinale maar moest in de finale al snel opgeven. Een flinke domper voor Dedecker, die zich eindelijk nog eens vooraan kon mengen in de strijd. Thomas Strauven maakte dit weekend zijn debuut in de WSK en deed dat meteen met een plaats in de finale. De Ricky Flynn Motorsport rijder werd in zijn Lando Norris Kart 28e in de finale. Lenn Nijs haalde de finale jammergenoeg niet.
OK: Tumultueuze finale met Taponen als winnaar, Eyckmans uit de wedstrijd getikt
Tuukka Taponen
Tuukka Taponen
Weinig geluk voor Ean Eyckmans in een tumultueuze finale van de OK klasse. Met een tiende tijd in de kwalificaties begon het weekend voortvarend en ook na de heats stond onze landgenoot nog ijzersterk in de top tien. Helaas werd Eyckmans in de finale kansloos uit de race getikt waardoor hij pas als dertigste geklasseerd stond. De Finn Tuukka Taponen won de finale nadat hij al vroeg in de wedstrijd de leiding in handen nam. Alex Powell reed een sterke finale, won heel wat plaatsen en pakte in het slot van de wedstrijd de tweede plaats ten koste van Luigi Coluccio die derde werd. Taponen is na zijn zege ook de nieuwe leider.

In La Conca vindt begin maart de volgende ronde van het kampioenschap plaats. 

Foto's: Sportinphoto



Dit artikel werd gepubliceerd door Philippe De Roeck in Karting op maandag 14 februari 2022.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons