van der Horst

Nieuw reglement uitgesteld tot 2022

F1 toekomst in nevelen gehuld
F1 toekomst in nevelen gehuld
De FIA, de FOM en de Formule 1-teams zijn vandaag overeengekomen om het nieuwe technische reglement dat volgend seizoen zijn intrede zou maken, met een jaar uit te stellen en dus pas vanaf 2022 toe te passen.
  • STX Motorhomes
Niet alleen een onuitgegeven kalender, voor het eerst sinds 1954 zonder de Grote Prijs in de straten van Monaco, is het gevolg van de Coronavirus. De gevolgen zullen zich ook volgend jaar laten voelen. De teams lieten weten dat ze door de crisissituatie fel achteroplopen met het ontwikkelingsproces van de nieuwe wagens. Negen teams, niet veel later gevolgd door Ferrari, gaven dan ook unaniem toestemming om het nieuwe technische reglement, bedoeld om een beter spektakel te creëren, met een jaar uit te stellen.

Om het financiële verlies op te vangen van de huidige situatie - minder races betekent ook minder inkomen voor de teams - is er dus beslist dat de F1-teams het chassis voor het seizoen 2020 ook volgend jaar aan de start zullen brengen. Mogelijk wordt er zelfs beslist om de ontwikkeling van enkele sleutelelementen aan banden te leggen, maar de aerodynamica zou in ieder geval wel verder ontwikkeld worden. Over het gebruik van de nieuwe achttienduimsvelgen werd nog geen beslissing genomen.

Andere nieuwe regels worden in 2021 wel van kracht, zoals het budgetplafond dat de teams zal beletten om per jaar meer dan 164 miljoen euro uit te geven. Ook sportieve veranderingen, zoals het nieuwe weekendformat, komen er mogelijk al in 2021.

Foto: Racing International Photography
 Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Formule 1 op donderdag 19 maart 2020.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons