van der Horst

Nieuwe Audi RS 3 LMS is TCR-Model van het Jaar

Frédéric Vervisch - Comtoyou Team Audi - Audi RS 3 LMS
Frédéric Vervisch - Comtoyou Team Audi - Audi RS 3 LMS
De Audi RS 3 LMS werd voor de tweede keer in vier jaar tijd uitgeroepen tot TCR-model van het jaar. De toerwagen uit Ingolstadt won deze onderscheiding reeds in 2018, na de SEAT León in 2017 en voordat de Honda Civic Type R in 2019 en 2020 die eer kreeg toegewezen.
  • Powercars
Het Model van het Jaar wordt door World Sporting Consulting Ltd (WSC)  - dat de wereldwijde rechten van de merken TCR en ETCR bezit - toegekend op basis van een classificatie die rekening houdt met de resultaten die zijn behaald door alle TCR-gecertificeerde modelauto's in alle TCR-goedgekeurde races tijdens het afgelopen seizoen.

Gilles Magnus - Comtoyou Racing Audi RS 3 LMS
Gilles Magnus - Comtoyou Racing Audi RS 3 LMS
In een seizoen dat andermaal werd getroffen door de COVID-19-pandemie, kregen in totaal 304 races punten voor de Model of the Year-classificatie. Audi-wagens scoorden 7242 punten in 23 TCR-gesanctioneerde series. Meest in het oog springend resultaat was de drie raceoverwinningen in het WTCR met het gloednieuwe RS 3 LMS-model waarvan de ontwikkeling voor en in de loop van het seizoen werd toevertrouwd aan het Belgische Comtoyou Racing van Jean-Michel Baert. Het was overigens officieel Audi-piloot Frédéric Vervisch die het merendeel van het ontwikkelingswerk voor zijn rekening had genomen, die de nieuwe wagen op MotorLand Aragón een eerste keer naar de zege leidde. Vervisch won een tweede keer in Pau Arnos, terwijl Gilles Magnus op de Hungaroring op de hoogste podiumtrede postvatte. Bovendien eindigde het Comtoyou Team Audi Sport in de WTCR teamklassering op de tweede plaats, tussen de beide Cyan Racing-teams in.

Ook de TCR Australia-titel  door Chaz Mostert behaald aan het stuur van het vorige RS 3 LMS-model van het Melbourne Performance Centre mocht worden gezien.
.
De Honda Civic en de CUPRA León werden tweede en derde in het eindklassement, terwijl in totaal 15 verschillende modellen punten scoorden voor het Model van het Jaar-klassement.

 “Deze prijs voor Model van het Jaar voor de Audi RS 3 LMS is een bewijs van de toewijding en steun van het Audi Sport Customer Team aan de TCR-categorie. Begin 2021 lanceerden ze de tweede generatie van hun RS 3 LMS TCR, terwijl het vorige model nog zeer competitief was, en de resultaten die het afgelopen seizoen met beide modellen werden behaald, leverden hen voor de tweede keer in vier jaar de TCR-onderscheiding op.” aldus WSC-voorzitter Marcello Lotti.

Foto's: FIA WTCR

 



Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in TCR op donderdag 6 januari 2022.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons