van der Horst

Nieuwe bandenleverancier voor EK NASCAR

Stienes Longin - PK Carsport Chevrolet Camaro
Stienes Longin - PK Carsport Chevrolet Camaro
De NASCAR Whelen Euro Series heeft een contract ondertekend met Continental-dochter Hoosier Racing Tire. De Amerikaanse bandenproducent heeft een lange geschiedenis in de racerij en kwam eind de jaren '80/begin de jaren '90 van de vorige eeuw reeds in actie in de NASCAR. De overschakeling van het huidige rubber van General Tire kan dus gezien worden als een kleine stap, al loopt de nieuwe overeenkomst wel over minstens 7 jaar.
Dylan Derdaele - CAAL Racing
Dylan Derdaele - CAAL Racing
De afgelopen twee seizoenen reden de NASCAR Whelen Euro Series-bolides op slicks van General Tire. In 2019 was Michelin nog de leverancier van het regenrubber, maar afgelopen seizoen leverde General Tire zowel de regen- als de droogweerbanden voor het EK NASCAR. Initieel had General Tire een contract voor zes seizoenen, maar dat werd dus omgezet in een nieuwe overeenkomst met zusterbedrijf Hoosier Racing Tire over zeven jaar. Net zoals de voorbije seizoenen, is er slechts één bandenleverancier die alle wagens binnen het kampioenschap bevoorraadt.

Behoudens wijzigingen, gaat het seizoen 2021 van de NASCAR Whelen Euro Series half april van start in Valencia. Circuit Zolder besluit de kalender begin oktober.Foto's: Martijn WoutersSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Nascar Whelen Euro Series op vrijdag 22 januari 2021.
  • LTF

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons