van der Horst

Nieuwe CN prototypes voorgesteld: Wolf GB08 – Radical RXC (Update +Foto's)

Line Racing - Wolf GB08
Line Racing - Wolf GB08
De interesse voor de kleine prototypes die voldoen aan de CN reglementering groeit aan en steeds meer kampioenschappen zetten hun deuren open voor deze kleine maar spectaculaire racewagens. In België zijn de bolides stilaan een vertrouwd beeld, dankzij onder meer de Special Open Trophy. Wolf, die met de GB08 één van de snelste wagens uit de categorie in huis heeft, stelde zijn geüpdatete versie voor 2013 voor en Radical showde op de Birmingham Autospot International show voor het eerst zijn gesloten RXC model.
  • Dreamdrive
Avelon Formula - Wolf GB08
Avelon Formula - Wolf GB08
Wolf heeft voor 2013 nog een verbeterde versie van zijn succesvolle GB08 uitgewerkt die nu klaar is voor commercialisatie. De wagen kreeg een nieuwe voorzijde gemonteerd en aan de achterkant zorgt een nieuwe diffusor voor een toename aan downforce van maar liefst 16%, zonder in te moeten boeten aan topsnelheid. De vernieuwingen werden reeds grondig getest op het circuit van Misano en daar leverden deze updates volgens fabrikant Wolf Racing Cars één seconde per ronde op vergeleken met het overjaarse model. De wagen is bovendien uitgerust met een nieuwe Sadev-versnellingsbak met een elektronisch schakelsysteem aan het stuur. De bestaande GB08 wagens kunnen dankzij een kit opgewaardeerd worden naar de 2013 specificaties.

Radical RXC
Radical RXC
Radical toonde eerder al computerbeelden van de nagelnieuwe, van een dak voorziene RXC, maar op de Birmingham Autosport International show stond de wagen nu ook effectief te kijk. Ondanks zijn minder esthetische stompe neus, zou de wagen tot spectaculaire prestaties in staat zijn. Radical heeft ook niet minder dan oud-Le Mans winnaar Andy Wallace aangetrokken als testrijder voor het ontwikkelen van de nieuwe wagen. De Brit was alleszins vol lof over de kleine gele bolide. Verder toonde Radical ook de kleine SR1 voor aan het publiek, een goedkope wagen die in een nieuwe merkencup zal gebruikt worden.

Update

Enkele foto's van de nieuwe Radical RCX vanuit Birmingham.

 

Foto's: Martijn Wouters & Radical CarsSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op dinsdag 15 januari 2013.
  • St. Paul

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons