van der Horst

Nieuwe Mazda MX-5 Cup staat ook open voor Belgische kandidaten!

Mazda MX-5 Cupracer
Mazda MX-5 Cupracer
Na het door Mazda Motor Nederland bekendmaken van de komst van een nieuwe merkenrace in de Belgisch-Nederlandse circuitracerij, volgde recentelijk de allereerste test van de gloednieuwe cupracer van Mazda.
  • Dreamdrive
Achter het stuur van de opgebouwde MX-5 racer van de vierde generatie slaagde testcoureur Donald Molenaar erin om op Circuit Zandvoort de snelste rondetijd op 1.57.8 scherp te stellen.

“De balans van de auto is goed,” stelt Donald. “En het is leuk sturen. Het aansnijden van Gerlachbocht, Scheivlak en Masterbocht bezorgde mij enorme sensaties: mooi neutraal in een vierwieldrift door die bochten! Ik ben ervan overtuigd dat het nog sneller kan!”

In de States wordt al een jaar geracet met de vernieuwde MX-5 Roadster, zij het met andere specificaties. De vernieuwde versie van de MX-5 Roadster is standaard voorzien van een 2.0 liter viercilinder lijnmotor met 184 pk en 205 Nm. Dit vermogen zal in de raceversie worden opgevoerd naar zo’n 195 pk. Met slicks, een laag gewicht van minder dan 960 kg en de in de racesport favoriete achterwielaandrijving is dit een raceauto van het zuiverste soort. De aankoopprijs is nog niet bekend maar zal neerkomen op ongeveer € 30.000.

Gezien de nieuwe Mazda MX-5 Cup onderdeel zal uitmaken van een programma met de andere klassen die V-Max Racing Management organiseert, zoals de spectaculaire Supercar Challenge en de Ford Fiesta Sprint Cup, zal de nieuwkomer aantreden in de belangrijkste publieksevenementen in Nederland en België.

Vanzelfsprekend staat de Mazda MX-5 Cup ook open voor Belgische coureurs en dat klinkt bij Werner Van Herck als muziek in de oren. Op de kop zo’n achttien jaar geleden was de Turnhoutse Mazda-verdeler één van de gangmakers in de toenmalige Belgische Mazda MX-5 Trophy!

“Nadien zijn wij op circuit nog een tijd actief geweest in endurance, maar mijn voorkeur is altijd blijven uitgaan naar het zuivere sprintwerk,” zegt Werner, zoon van toenmalig rallycross-kampioen Wim. “Ik ben dan ook zeer tevreden over het tot hiertoe Nederlandse initiatief want sportief en commercieel is het voor ons interessant om met de nieuwe MX-5 te kunnen uitpakken. En uiteraard is het een pluspunt dat het de bedoeling is dat er minstens twee keer in België wordt aangetreden.”

De Mazda MX-5 Cup is bedoeld voor jonge en minder jonge coureurs, beginnelingenen zij die vanuit lagere klassen de overstap willen maken naar eenmerkenrace met veel uitstraling en publicitaire ondersteuning.

Meer informatie:  www.mazda-mx5cup.be

Persbericht Mazda MX-5 CupDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Circuit Internationaal op woensdag 7 november 2018.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons