van der Horst

Nieuwe Porsche 911 GT3 Cup start in 24 Hours of Zolder

Porsche 911 GT3 Cup
Porsche 911 GT3 Cup
De nieuwe Porsche 911 GT3 Cup die vanaf dit seizoen onder meer in de Duitse Porsche Carrera Cup en de Porsche Mobil 1 Supercup aan het werk te zien is, zal ook bij de 24 Hours of Zolder zijn opwachting maken. De bolide werd tot dusver niet toegelaten in het Belcar Endurance Championship, maar aan Autosport.be werd bevestigd dat, mits na naar verluidt wat lobbywerk van Porsche zelf, de wagen aan de start zal staan en dat minstens in tweevoud.
  • Dreamdrive
Porsche 911 GT3 Cup
Porsche 911 GT3 Cup
De nieuwe Porsche 991 GT3 Cup is een stevige verbetering ten opzichte van zijn voorganger; de wagen die onder meer in de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux wordt gebruikt. Onder meer de motor werd opgeschroefd tot een vierliter-exemplaar, goed voor ongeveer 485 paarden. De Duitse bolide maakt nog steeds gebruik van een sequentiële zesbak, met schakel-paddles, en zou afhankelijk van de bron die het vertelt in Zolder goed zijn voor een tijdswinst van een halve à twee tellen ten opzichte van de huidige 991.

Belgium Racing - Porsche 991 GT3 Cup
Belgium Racing - Porsche 991 GT3 Cup
Naar wat Autosport.be begrijpt, zouden ten minste PK Carsport alsook viervoudig winnaar Belgium Racing Team opteren voor de laatste generatie Porsche 991. MExT Racing team zweert (voorlopig?) nog bij de vertrouwde 991 en ook EMG Motorsport trekt die kaart. In theorie is het mogelijk om twee wagens in te schrijven met dezelfde bezetting en zo op twee paarden te wedden. De nieuwe Porsche zou wel uitkomen in de gastklasse, net als de Chrisal Racing Lamborghini Huracàn Super Trofeo.

SpeedLover - Porsche 911 GT3 Cup
SpeedLover - Porsche 911 GT3 Cup
Hoewel sommigen nog vraagtekens plaatsen bij de betrouwbaarheid van Porsche's nieuwe bolide in lange afstandsraces, zou de Duitse constructeur redelijke garanties hebben gegeven over de inzetbaarheid van diens moderne strijdwapen in wedstrijden van lange adem. Eén ding is zeker, met de nieuwe Porsche aan de start, gaat de concurrentie er niet milder op worden...

Foto's: Marnik Mouchaers, Martijn Wouters & Porsche AGDit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Belcar Endurance op woensdag 19 juli 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Zolder.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons