van der Horst

Nieuwe Porsche Cayman cup in Belcar?

Porsche Cayman GT4
Porsche Cayman GT4
Sinds dit jaar wordt er zoals geweten binnen het Belcar Endurance Championship een subkampioenschap georganiseerd dat alle Porsches moet groeperen onder de naam van de Porsche Endurance Trophy Benelux. De organisatie gebeurt door het team dat in de Lage Landen genoegzaam gekend is door het succes van de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux. Dat er hard aan de weg getimmerd wordt, mag duidelijk zijn, want via het Instagram-account van Hans Van de Ven leren we dat er enkele dagen geleden een vergadering was in Weissach bij Porsche over een Porsche GT4 Clubsport.
Het blijft gokken tot de organisatie zelf met een onthulling komt, die overigens dit weekend gepland staat in het kader van de laatste Belcarmanche op Spa-Francorchamps, maar volgens bronnen van Autosport.be staat er een concept in de steigers rond een nieuwe Porsche Cayman GT4 Clubsport. Het zou niet de GT4-variant volgens SRO-normen betreffen, zoals er eveneens een exemplaar meerijdt in de Porsche Endurance Trophy Benelux. Kern van het idee is ongetwijfeld om een laagdrempelig Cup-concept aan te bieden onder de Porsche-vlag via de Porsche Cayman GT4 Clubsport, een wagen die (in de huidige incarnatie) een kleine 400pk herbergt en niet geschikt is voor de openbare weg.

Foto: Niels VaeckDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belcar Endurance op donderdag 27 september 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Spa Racing Festival.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons