van der Horst

Nieuwe uitdaging voor Thierry Verstraete buiten de autosport

Thierry Verstraete-Pieter Dubois - NSC Motorsports
Thierry Verstraete-Pieter Dubois - NSC Motorsports
Thierry Verstraete, vorig seizoen nog aan het werk in de GT Sports Club met de Lamborghini Gallardo GT3 gooit het dit jaar letterlijk over een andere boeg. De zaakvoerder van KTO gaat solo de Atlantische oceaan oversteken met een zeilboot. Een uitdaging die kan tellen. De Lamborghini blijft voorlopig op stal en zal mogelijk nog ingezet worden in het tweede deel van het seizoen.
Thierry Verstraete
Thierry Verstraete
Thierry Verstraete is aan een nieuwe uitdaging toe en wat voor één. De West-Vlaamse ondernemer en CEO van KTO zal eind juni een solo-Atlantic trip doen met een 17 meter lang zeiljacht. Een tocht over 3400 zeemijlen die hij 24 dagen na zijn vertrek graag wil afronden aan de Belgische kust. Verstraete heeft dergelijke tocht reeds eerder ondernomen, maar dan met bemanning.

Verstraete gaat weinig uitdagingen uit de weg. Hij had reeds een eigen Superbike team, nadien ging hij racen met Porsche en Lamborghini in de gekende Syntix kleuren, maar de zee liet hem nooit los na reeds vele eerdere zeiltochten.

“Ik zeg niet dat ik stop met racen. Mijn infrastructuur blijft op poten en de Lamborghini en de Formule Renaults blijven op stal. Misschien zal ik na de zomer nog in actie komen in de GT Sports Club, maar nu gaat alle aandacht naar een andere jongensdroom, solo de oceaan oversteken. Zonder portefeuille, zonder telefoon en zonder tussenstops. Ik ben 58 jaar en dit kan ik geen tien jaar meer uitstellen”.

Thierry Verstraete - Formule Renault 2.0
Thierry Verstraete - Formule Renault 2.0
“Het wordt een target om zo snel mogelijk het Europees continent te bereiken. Een uitdaging met mezelf, de natuur, de onverwachte hindernissen en het feit dat ik alleen mezelf een dwang en een ritme kan opleggen zonder tegenspraak of hulp van anderen tenzij de elementen van het moment. Ik hou ervan altijd en overal het maximale uit te halen, zowel op zakelijk als op sportief vlak. Deze tocht wordt fysiek zeer zwaar met weinig slaap, een apart levensritme en ook leefgewoontes worden zwaar op de proef gesteld. Het wordt geen ongevaarlijke onderneming, de passie zal het verstand kunnen gebruiken. In de lente bereid ik me voor in Amerika. In juni ga ik een testtocht doen van Road Island naar Virginia. Van daaruit ben ik dan klaar om de oversteek te starten voor 24 dagen in gezelschap van de zee, de blauwe hemel, de dolfijnen, de sterrenhemels, de volle maan die schijnt als was het daglicht, het geluid van het kabbellende water dat non-stop stroomt onder de romp, dag en nacht en vooral genieten van kleine grootse dingen te zien, te proeven, te ervaren en te mijmeren".

Wie interesse heeft om Thierry Verstraete te volgen tijdens deze uitdagende onderneming zal dit kunnen via een blog, waarvan meer informatie spoedig volgt.

Foto's: Georges De CosterSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in Varia op woensdag 16 maart 2016.
  • VR Racing

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons