van der Horst

Nieuwe VDW Motorsport BMW M3 in extremis klaar voor 24H Zolder

VDW Motorsport - BMW M3
VDW Motorsport - BMW M3
VDW Motorsport koesterde al enkele jaren plannen om de vertrouwde BMW Z3 te vervangen door een nieuwere bolide. De plannen verdwenen echter in de koelkast en bleven daar zitten, maand na maand. Tot teameigenaar Ron Van de Water dit jaar besloot dat het welletjes was en het ambitieuze plan opvatte een nieuwe bolide in te schrijven in de 24 Hours of Zolder. "Nu of nooit", was zijn motto, maar het werd nipt... want slechts de dag voor de administratieve controles werd de laatste vijs in de bolide geschroefd. Autosport.be zocht de rijder-teameigenaar op in het Kempense Kasterlee.
Pascal Deckers - Ron Van de Water - Edwin Beyers
Pascal Deckers - Ron Van de Water - Edwin Beyers
"Ondanks de vele podia die we ermee behaald hebben, begint de BMW Z3 stilaan op leeftijd te komen en daarom hebben we een viertal jaar geleden een BMW gekocht uit Nederland", vertelt Ron Van de Water aan Autosport.be. "Het betrof een BMW E46 M3, maar een vierdeursmodel. De bedoeling van de vorige eigenaar was om de wagen in te zetten in een cup, maar zover kwam het nooit. Ik heb de auto vervolgens overgenomen met het idee hem in te zetten in de Belcar, na de nodige aanpassingen. Die aanpassingen werden door tijdsgebrek echter nooit doorgevoerd, waardoor de wagen niet aan rijden toekwam. Daarom heb ik begin dit jaar gezegd dat het anders moest. 2019 moest het jaar van de waarheid worden en we zouden de wagen koste wat het kost inzetten. Enkel... opnieuw bleek de tijd tegen ons te werken, want het is pas vandaag (dinsdag n.v.d.r.) dat hij echt klaar is. 'Just in time', noemt men dat zeker hé?"

VDW Motorsport - BMW M3
VDW Motorsport - BMW M3
Hoewel de wagen nog geen meter competitie gereden heeft, lijken de troepen van VDW Motorsport zelfzeker. "We hebben door de jaren heen al zoveel wagens gebouwd, dat we de kneepjes van het vak ondertussen kennen", stelt de man uit het Pompoendorp. "We mikken vol op de betrouwbaarheid; dat is het belangrijkste in een etmaalrace. Zo heeft de wagen geen zesbak, maar slechts vijf versnellingen. Daarnaast geen sequentiële bak, maar een manuele. Hoe minder er stuk kan gaan, hoe beter. Onze bedoeling is om voor de 24 Hours of Zolder hard te werken, maar tijdens de race zelf vooral te kunnen genieten (lacht)."

VDW Motorsport - BMW M3
VDW Motorsport - BMW M3
"Ik wil daarom trouwens ook een pluim steken op de hoed van ons team", vervolgt Van de Water. "We zijn een relatief klein team, van een zestal mecaniciens. Die jongens hebben keihard gewerkt en zonder hen stond de wagen hier vandaag niet klaar en moesten we waarschijnlijk forfait geven voor de 24 Hours of Zolder. Ik denk dat het die gedachte is die hen een beetje vleugels heeft gegeven. Ik wil in het bijzonder Jeroen en Peter bedanken: zij hebben hun verlof namelijk opgeofferd om de wagen afgewerkt te krijgen, indrukwekkend. Ook een woord van dank trouwens aan onze sponsors, want ook op financieel vlak moet het plaatje kloppen."

Rijders met dienst voor de 24 Hours of Zolder zijn, niet geheel onverwacht, Ron Van de Water, Nico Vangeel, Edwin Beyers en Pascal Deckers.

Foto's: VDW MotorsportDit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Belcar Endurance op dinsdag 6 augustus 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Zolder.
  • Qvick Motors

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons