van der Horst

Nieuwe VW Polo voor Solberg en Kristoffersson onthuld

Petter Solberg & Johan Kristoffersson - VW Polo R Supercar
Petter Solberg & Johan Kristoffersson - VW Polo R Supercar
Eerder deze week werd in het Duitse Wolfsburg en in aanwezigheid van Sven Smeets en Jost Capito de nieuwe Volkswagen Polo R Supercar onthuld waarmee regerend wereldkampioen Johan Kristoffersson en teameigenaar Petter Solberg de titels bij de piloten en teams zullen verdedigen. De Polo kreeg een nieuwe look mee en vooral aan de aerodynamica werd afgelopen winter veel aandacht besteed.
Solberg & Kristoffersson - VW Polo Supercar
Solberg & Kristoffersson - VW Polo Supercar
Ook PSRX-teambaas Pernilla Walfridsson was van de partij. Ze is de vrouw van Petter en dochter van gewezen rallyrijder en rallycrosser Per-Inge Walfridsson en spotter van dienst tijdens de races van manlief Petter Solberg.

Vorig seizoen was de suprematie van Volkswagen en meer bepaald Johan Kristoffersson overweldigend. Tijdens de eerste drie races van het seizoen 2017 lukte uittredend wereldkampioen Ekström nog een hattrick, maar vanaf de Belgische manche in Mettet was het quasi allemaal Volkswagen wat de klok sloeg met een zeer indrukwekkende reeks van de Zweed Johan Kristoffersson. Van de resterende negen wedstrijden won de Zweed er maar liefst zeven en scoorde viermaal het maximale puntenaantal, ongezien in rallycross. Ekström wist er in totaal ook vier te winnen tegenover één zege voor Solberg. En met acht zeges voor Volkswagen tegenover vier voor Audi was de titel bij de teams ook al voor Volkswagen.

Kristoffersson en Solberg zullen een vette kluif hebben aan de zware concurrentie om hun titel te verdedigen. Daarvoor doen ze beroep op de twee nagelnieuwe 570 kp sterke VW Polo’s R en dat met de onvoorwaardelijke ondersteuning van de fabriek.

Foto's: VW Motorsport - Johnny Loix

 



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in FIA World Rallycross Championship op donderdag 22 maart 2018.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons