van der Horst

Nieuwe wijzigingen in de kalender Formule E

Start 2022 Formule E Berlijn E-Prix 2
Start 2022 Formule E Berlijn E-Prix 2
Eind juni maakte de organisatie van de Formule E al een eerste opmaak van hun kalender voor seizoen negen bekend. Met achttien races ging dit het meest gevulde seizoen ooit worden. Nu, vier maanden later, brengt men al een tweede versie naar buiten en daaraan zijn toch al significante wijzigingen toegebracht. Zo maakt Kaapstad eindelijk zijn debuut, valt Seoul onverwacht weg en ziet het er naar uit dat we voor een tweede keer in de geschiedenis van het kampioenschap geen wedstrijd in Amerika krijgen.
Eindelijk mag Kaapstad de elektrische éénzitters verwelkomen. Dat was normaliter voor dit jaar al gepland, maar COVID stak daar nog altijd een stokje voor. Hiermee is de Zuid-Afrikaanse stad de derde locatie in deze kalender die nieuw is, na São Paulo en Hyderabad. De race zal plaatsvinden op 25 februari.

Start 2022 Formula E Seoul E-Prix 1
Start 2022 Formula E Seoul E-Prix 1
Terwijl Kaapstad erbij komt, vallen Seoul en New York onverwacht weg. De Zuid-Koreaanse hoofdstad mocht dit jaar de finale organiseren, maar werd op de eerste versie van de kalender verplaatst naar de maand mei. Maar werken rond het Olympisch stadion zorgen ervoor dat de kans klein is dat men er wel degelijk kan rijden. Gezien dit volgens The Race vrij laat gemeld is aan de organisatie, zoekt men nu naar een noodoplossing. Hetzelfde verhaal met New York. De Red Hook Ferry Terminal wil graag hun infrastructuur uitbreiden, waardoor de kans groot is dat het circuit met de adembenemende skyline van New York zal verdwijnen. Een ander circuit in The Big Apple is wel mogelijk, maar dat zal nog niet voor 2023 zijn. Hierdoor is er ook de mogelijkheid dat er voor een tweede keer in negen jaar geen Amerikaanse race is, nadat men er ook al eens niet kon naartoe gaan vanwege corona.

Met de wijzigingen vangt Berlijn al zeker één manche bij en wordt de Duitse hoofdstad wederom een dubbel weekend. Hiermee blijven er nog twee slots open en er is nog niet geweten wie deze zal opnemen. De vaste redder van dienst Marrakesh? Of misschien Eindhoven, waar het sinds vorig jaar enorm stil is. Ondertussen denkt Formule E wel verder naar de toekomst en hoopt men in 2024 terug te keren naar China en ook Tokio staat nog op de verlanglijst, gezien zij ook een contract getekend hebben met het kampioenschap.

Kalender Formule E seizoen negen

11-14 december 2022: Valencia (Preseason testen)
14 januari 2023: Mexico City
27-28 januari 2023: Diriyah (x2)
11 februari: Hyderabad
25 februari: Kaapstad
25 maart: Sao Paulo
22-23 april: Berlin (x2)
6 mei: Monaco
20 mei: TBD
3-4 juni: Jakarta (x2)
24 juni: TBD
15-16 juli: Rome (x2)
29-30 juli: London (x2)

Foto's: Formula EDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule E op woensdag 19 oktober 2022.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons