van der Horst

Nieuwjaarsrace: Voorbeschouwing van de organisatoren

Circuit Park Zandvoort
Circuit Park Zandvoort
Traditioneel vormt de vier uur durende Nieuwjaarsrace, ditmaal op zaterdag 9 januari 2016, het startpunt van het nieuwe racejaar op Circuit Park Zandvoort. Het gratis te bezoeken race evenement telt als tweede wedstrijd van het Winter Endurance Kampioenschap 2015-2016. Speciaal aan de Nieuwjaarsrace is dat het de enige endurance-race in Nederland is, die deels in het donker wordt verreden. Naast de 4-uursrace heeft de Nieuwjaarsrace ook een aantrekkelijk voorprogramma met twee felle sprintraces van de Ribank Mazda MaX5 Cup.
Racen in het donker
De Nieuwjaarsrace start ’s middags om 15.30 uur en zal om 19.30 uur worden afgevlagd. Vanaf circa 16.45 uur is het volledig donker en zullen de deelnemers minimaal twee uur lang in de duisternis rijden. Voorafgaand aan de start van de race, vindt een kwalificatie plaats. Deze zal om 13.45 uur aanvangen. Om de veiligheid van deelnemers en de officials te garanderen, zullen de baanposten langs het circuit worden verlicht en worden de voertuigen voorzien van extra reflecterende stickers.

Nog meer autosport: Ribank Mazda MaX5 Cup in actie
Nieuw in 2016 is de uitbreiding van het raceprogramma van de Nieuwjaarsrace. Zo maakt naast het Winter Endurance Kampioenschap, ook de Ribank Mazda MaX5 Cup zijn opwachting met twee sprintraces. Een sterk veld met gelijkwaardige Mazda MX-5 roadsters racen op beide wedstrijddagen naar de beroemde Tarzanbocht. De deelnemers zijn, dankzij de technische reglementen, erg aan elkaar gewaagd en dat levert veel close racing op!

Boeiend startveld Winter Endurance Kampioenschap
Net als bij eerdere edities van de Nieuwjaarsrace wordt het publiek getrakteerd op een zeer gevarieerd startveld. De snelste bolides racen in Divisie I. De strijdwapens in deze klasse zijn onder andere de Porsche 997 GT3 Cup, Wolf GB08 Sportscar, Porsche 996 GT3 en Saker Sportscar. Ook Divisie II is interessant met snelle racers als de BMW Z4 GTR, SEAT Leon Cup TCR, BMW M235i Cup en BMW M3. Divisie III verwelkomt bolides van de typen Renault Clio Cup, BMW 2002TI, Volvo 850 en BMW 323, terwijl in Divisie IV deelname mogelijkheden biedt voor diverse diesel-aangedreven auto’s en BMW E30 Cupracers.

Gratis toegang
De toegang tot de Nieuwjaarsrace is gratis: duinen, hoofdtribune en paddock zijn vrij toegankelijk. Toeschouwers die met de auto komen, kunnen voor € 6,00 per voertuig op het parkeerterrein achter de hoofdtribune parkeren. Vanaf 15.05 uur kunnen alle bezoekers ook gratis een wandeling op de starting grid maken tijden de Grid Walk. 

Circuit Park Zandvoort press



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Circuit Internationaal op dinsdag 5 januari 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Nieuwjaarsrace.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons