van der Horst

Nieuws uit de GT-wereld

Emil Frey Racing - Lamborghini Huracan GT3
Emil Frey Racing - Lamborghini Huracan GT3
Er mag dan wel geen actie zijn op het circuit, achter de schermen draaien de voorbereidingen voor het seizoen 2022 op volle toeren. Veel teams zijn in volle voorbereiding op de start van het seizoen, met voor de GT's de Gulf 12 Hours en de Hankook 24H Dubai. we zetten hier de voornaamste nieuwtjes op een rijtje.
*** Leonardo Pulcini en Arthur Rougier krijgen fabriekssteun van Lamborghini. Beide piloten hebben een opmerkelijk jaar achter de rug;  Pulcini werd Europees kampioen in de Lamborghini Super Trofeo, terwijl Rougier een volledig seizoen afwerkte met Emil Frey Racing en in de Fanatec GT Pro Series - de virtuele races voor elke endurance race - won. De Italiaan komt volgend seizoen uit in de International GT Open met Oregon Team, terwijl de Fransman samen met het Zwitserse team verhuist richting de ADAC GT Masters. Wie de fabriekspiloten worden voor het Italiaanse merk wordt op een later tijdstip bekend gemaakt.

AGS Events - Lamborghini Huracan GT3 Evo
AGS Events - Lamborghini Huracan GT3 Evo
*** AGS Events klimt een sport hoger op de ladder. Het Franse team kwam eerder uit in het Franse en het Europese GT4-kampioenschap met een Aston Martin GT4, maar verruilt deze nu voor de Fanatec GT World Challenge Europe Endurance Cup. Daar zal het een Lamborghini Huracan GT3 Evo inzetten in de nieuwe Gold Cup klasse, voorbehouden aan teams met piloten die geregistreerd staan in de categorieën goud, zilver en brons. Ook de line-up is al bekend met Mike Parisy, Loris Cabirou en Nicolas Gomar.

*** Vincent Abril verlaat na drie jaar het nest van Mercedes-AMG als fabriekspiloot. De Monegask werd binnengehaald nadat hij in 2019 het programma van Bentley verliet en werd direct ingezet de GT World Challenge Europe, de laatste twee jaar bij Haupt Racing Team. Wat de toekomst brengt voor Abril, is nog niet geweten.

Audi Sport Team ISR - Audi R8 LMS
Audi Sport Team ISR - Audi R8 LMS
*** ISR Racing keert na een afwezigheid van vijf jaar terug naar de Fanatec GT World Challenge Europe, met steun van Audi Sport Italia. Het team van Igor Salaquarda zal twee Audi R8 LMS EVO2's inzetten in zowel de Endurance- als Sprint-klasse. Wie de piloten worden is nog niet geweten.

*** British GT krijgt er een nieuw team bij in de GT3-klasse. Redline Racing, dat overigens zijn strepen verdiende in de Porsche Carrera Cup Great Britain, zal een Lamborghini Huracan GT3 inzetten voor Alex Malykin en James Dorlin. Voor het team is dit de eerste keer dat men niet met een Porsche zal aantreden.

WPI Motorsport - Lamborghini Huracan GT3
WPI Motorsport - Lamborghini Huracan GT3
*** WPI Motorsport keert terug naar het British GT met Michael Igoe en Phil Keen. Het duo, dat pas dit seizoen gevormd werd nadat Keen vertrok bij Barwell Motorsport, eindigde anno 2021 als vierde, met twee overwinningen. Volgend jaar wil het een gooi doen naar de titel.

*** Greystone GT debuteert volgende maand in de Gulf 12 Hours, het eerste grote evenement voor het Britse team. Daarvoor zal het een McLaren 570S GT4 inzetten voor Iain Campbell, Oli Webb en Jamie Clarke. 

Laurin Heinrich
Laurin Heinrich
*** Laurin Heinrich is de nieuwe Porsche Junior-piloot. Tijdens de jaarlijkse testsessie werd de Duitser gekozen uit twaalf verschillende piloten. Daar waren onder meer Sebastian Priaulx (kampioen in Porsche Carrera Cup North America nvdr.) en Huub van Eijndhoven bij, deze werd gestuurd door Porsche Carrera Cup Benelux. Hiermee volgt hij Ayhancan Güven op, die in 2019 de laatste Porsche Junior was, nadat vorig seizoen de competitie afgelast werd vanwege COVID.

*** Een compleet nieuw team zal vanaf volgend seizoen uitkomen in de ADAC GT Masters: Drago Racing Team ZVO. Het team, dat onstaan is via Philipp Zakowski (ex-Zakspeed nvdr.) en voormalig DTM-piloot Jörg van Ommen, zal zowel in de GT Masters als in het Duits GT4-kampioenschap aantreden met Mercedes-machinerie. Overigens denkt het ook aan uitbreiden naar de GT4 European Series. Wie de wagen zal besturen is nog niet bekend.

Benjamin Lessennes
Benjamin Lessennes
*** Terwijl BMW de nieuwe versie van de M4 GT4 testte, kregen ook een aantal piloten de kans om voor het laatst de BMW M6 GT3 te testen in Almeria. Daarbij waren onder meer Robby Foley, DTM Trophy-kampioen Ben Green, maar ook onze landgenoot Benjamin Lessennes aanwezig. Zij kregen deze kans omwille van hun prestaties het afgelopen jaar.

Foto's: Arne Simons - AGS Events - Niels Vaeck - British GT - Porsche AG - L'Espace Bienvenue
 Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in GT World Challenge Europe op dinsdag 14 december 2021.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons