van der Horst

Nieuws uit de paddocks: week 49

Meyer Shank Racing - Acura ARX-06
Meyer Shank Racing - Acura ARX-06
Het seizoen zit er zo goed als op voor de meeste kampioenschappen en zowel organisatoren als teams zijn volop bezig met de voorbereidingen voor volgend jaar. Hiermee stopt de stroom aan nieuwsberichten echter niet. Een overzicht van wat er leeft en beweegt in de endurance- en andere racerij rond de wereld.
*** Meyer Shank Racing heeft zijn nieuwe livery voorgesteld. Opvallend is dat het roze zoals dit jaar, niet meer dominant aanwezig is. Nu krijgen we vooral een witte livery met roze en blauwe accenten. Het Amerikaanse team zal volgende maand met de Acura ARX-06 aan de start verschijnen tijdens de Rolex 24 at Daytona, overigens als titelverdedigers. Daarvoor rekent het team op vaste piloten Tom Blomqvist en Colin Braun, aangevuld met Helio Castroneves en Simon Pagenaud.

VOLT Racing
VOLT Racing
*** GTD krijgt er een extra deelnemer bij, want VOLT Racing maakt de overstap van de Michelin Pilot Challenge naar de topklasse in IMSA met een Porsche 911 GT3-R type 992. Daarvoor kan het team bogen op steun van Wright Motorsports, dat zelf ook twee wagens zal inzetten. De wagen zal bestuurd worden door Alan Brynjolfsson en Trent Hindman, die dit jaar nog kampioen werden in de topklasse van de Pilot Challenge. Wie hun vaste derde piloot wordt voor de Michelin Endurance Cup en hun vierde voor de Rolex, is nog niet bekend.

RLR M Sport/Tower Events - Oreca 07 Gibson
RLR M Sport/Tower Events - Oreca 07 Gibson
*** Tijdens de Rolex 24 krijgen we twee debutanten uit de IndyCar Series, en dat met twee toppiloten uit de stal van Team Penske. Josef Newgarden en Scott McLaughlin stappen namelijk met Kyffin Simpson in bij de bronze-piloot John Farano in de Tower Motorsports LMP2. Hoewel de eerste twee heren debutanten zijn in Daytona, spreekt hun cv wel boekdelen. Zo is Newgarden meervoudig kampioen in de IndyCar Series en was McLaughlin de ster in de Supercar Series, alvorens hij verkaste richting de Verenigde Staten en daar furore maakte.

Repco Supercars Championship @ Adelaide 500
Repco Supercars Championship @ Adelaide 500
*** U kon op Autosport.be eerder al lezen over de Australische Supercars. Doorgaans is de serie vrij onbekend in Europa, behalve misschien met uitzondering van de Bathurst 1000 of de races in het voorprogramma van de Formule 1 tijdens de Australische Grand Prix. Wie weet duikt het kampioenschap binnenkort op in het voorprogramma van de Grote Prijs van Singapore, er zouden namelijk plannen zijn om dit te realiseren in 2024. Initieel was de wedstrijd voorzien voor 2023, maar dat werd al snel van tafel geveegd. De voornaamste redenen zijn de kosten, vooral dan op logistiek vlak. Het idee blijft wel leven, waardoor er voor het eerst sinds 2013 buiten Australië of Nieuw-Zeeland geracet zou kunnen worden. Toen was Circuit of the Americas, in de VS, het strijdtoneel.

HARROLDS Volante Rosso Motorsport - Mercedes-AMG GT3 Evo
HARROLDS Volante Rosso Motorsport - Mercedes-AMG GT3 Evo
*** Mercedes heeft al zeker één wagen die op het appel verschijnt in Bathurst, met dank aan HARROLDS Volante Rosso Motorsport. Het Australische team maakte dit seizoen zijn debuut in de GT World Challenge Australia en liet een stevige indruk na. Zo behaalde het onder meer al winst op Mount Panorama, enkele weken geleden tijdens de race van drie uur. Ross Poulakis is al zeker van de partij, wie hem zal vervoegen, is nog niet bekend.

2022 ELMS 4 Hours of Spa
2022 ELMS 4 Hours of Spa
*** De European Le Mans Series voert een aantal reglementaire wijzigingen door voor het komende seizoen. Zo worden bepaalde toestellen om de banden warm te houden verboden en zal ook de pitlane gesloten zijn tijdens een full course yellow. Ook het aantal automatische uitnodigingen voor de 24 Uur van Le Mans daalt en vooral bij de GT's, waar in de ELMS maar één ticket beschikbaar komt en daarnaast volgens Dailysportscars waarschijnlijk geen meer bij de Michelin Le Mans Cup voor de GT3's. De kwalificaties worden daarentegen wel met vijf minuten verlengd en ook zal de LMP2 Pro-Am klasse een eigen sessie krijgen, waarbij de bronze piloot de kwalificatie moet afwerken.

Elite Motorsport - McLaren Artura GT4
Elite Motorsport - McLaren Artura GT4
*** Volgend seizoen komt er met Elite Motorsport een nieuw team aan de start in de GT4 European Series. Daarvoor zet het team maar liefst twee gloednieuwe McLaren Artura's in. Voor het Britse team is dit een grote stap, want voorheen waren zij vooral actief met Ginetta's, die het voorprogramma kleurden in zowel het British GT als BTCC.


*** Dit weekend wordt er niet alleen in het Midden-Oosten een wedstrijd verreden, ook in Portugal start het winterseizoen met de GT Winter Series, dat maar liefst vijf manches in zowel Portugal als Spanje omvat. De serie, die geleid wordt door een Duitse organisatie, kan ook rekenen op een mooi aantal teams uit die regio, want zo zakken bijvoorbeeld Phoenix Racing en PROsport Competition af richting de Algarve met hun GT's.

*** Vorige week kon u al de Formule E-livery bewonderen van DS Team Penske, waar Stoffel Vandoorne voor zal uitkomen. Maar zij waren niet de enigen, want ook Jaguar, Nissan en Maserati toonden hun nieuwe kleuren. Dit gezien met de pre-seasontesten in het vooruitzicht. Deze starten volgende week in Valencia.Foto's: Meyer Shank Racing - VOLT Racing - Racing International Photography - Repco Supercars Championship - GT World Challenge Australia - Racingpixels - Elite Motorsport - Maserati MSG Racing - Jaguar TCS Racing - Nissan
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in European Le Mans Series op woensdag 7 december 2022.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons