van der Horst

Nieuwssprokkels halverwege de maand maart

Alonso - Button - Vandoorne
Alonso - Button - Vandoorne
Nog voor de start van het nieuwe seizoen wordt de toekomst van Jenson Button in de Formule 1 al hevig besproken. Dit omdat McLaren-CEO Ron Dennis eerder deze week openlijk zei dat onze landgenoot Stoffel Vandoorne volgend seizoen weleens zijn debuut kan maken bij het door Honda aangedreven team. Op de officiële website van de F1 zei Dennis dat hij wel eerst met Button gaat samenzitten in de loop van het jaar om contractbesprekingen te houden. Voormalig Red Bull-rijder en huidig WEC-wereldkampioen Mark Webber verwacht dat dit Button's laatste seizoen weleens kan zijn. Vorig seizoen was het bijna zover. “Mentaal is er al iets gebeurd bij hem nadat hij besloot om er bijna mee op te houden. Ondertussen zit hij in de laatste fase van zijn carrière. Hij is een echte pro en heeft een merkwaardig carrière gehad maar niets is zo erg voor een atleet dan wanneer men hem vraagt wanneer hij ermee gaat ophouden”, aldus de Australiër.
Michael Schumacher
Michael Schumacher
De familie van Michael Schumacher krijgt steun van Niki Lauda, betreffende het geheim houden van de medische toestand van de zevenvoudige wereldkampioen. Eind 2013 liep de Duitser een zwaar hoofdletsel op na een skiongeval. “De familie beschermt hem en ik begrijp dat volkomen”, aldus de legendarische drievoudige wereldkampioen. “Maar dat betekent ook dat iedereen die graag iets wil weten dat wel niet te weten komt. Ik denk veel aan hem maar jammer genoeg heb ik zelf geen contact. We kunnen enkel maar hopen, hopen en nog eens hopen (op een herstel).” Maar Lauda gaf toe dat het totaal stilzwijgen enkel heeft gezorgd voor wilde speculaties in de media. Hij vroeg zich af of er misschien een consensus kan bereikt worden op vlak van communicatie naar de buitenwereld toe.

Lewis Hamilton - Mercedes
Lewis Hamilton - Mercedes
Wederom werd Lewis Hamilton in een slecht daglicht gesteld. Nog voor de regerende wereldkampioen voet aan Australische wal zette bevond hij zich al op hete kolen. Tijdens een ritje op een gehuurde Harley-Davidson in Nieuw-Zeeland nam de Brit een video 'selfie' en dat trok de aandacht van de lokale politie. “Als er voldoende bewijs is dat deze video met een mobiele telefoon werd gemaakt dan is dit een overtreding”, aldus een woordvoerder van de politie. Volgens de authoriteiten zijn ze de beelden aan het analiseren. Enkele bronnen bevestigden ondertussen dat het onderzoek al gestaakt is wegens onvoldoende bewijzen. Voor het incident op de moto tweette de drievoudige wereldkampioen dat hij in het Sky City Casino van Auckland als vuil werd behandeld. Daarna maakte hij via Snapchat tijdens een binnenlandse vlucht een filmpje waarop hij stond te giechelen omwille van het aantal Chinese passagiers aan boord van het toestel. Na het selfie-incident nam hij weer Snapchat te hande en zei:”Wil je iets grappigs horen? Elke keer ik iets post en mensen er kwaad van worden, dan contacteren ze Mercedes. Maar ziet het eruit alsof het me enigzins iets kan schelen? Ik amuseer me enorm.”

Foto's: Racing International Photography & Georges De Coster




Dit artikel werd gepubliceerd door Ronald Ooms in Formule 1 op woensdag 16 maart 2016.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons