van der Horst

Nieuwssprokkels in aanloop naar het nieuwe seizoen: Nijs versiert fabriekszitje, Adria Raceway in financiële problemen

Lenn Nijs
Lenn Nijs
Komend weekend staat de WSK Champions Cup in Lonato op het programma. Meteen de start van een nieuw, druk, internationaal kartseizoen waarvoor de WSK kalender last minute nog gewijzigd werd. De Adria Raceway, tot en met vorig seizoen, een zeer populair circuit voor verschillende kampioenschappen, verkeerd namelijk in financiële problemen. De situatie lijkt uitzichtloos, waardoor er dit jaar geen wedstrijden op Adria afgewerkt zullen worden.
  • Shopa
Lonato neemt de plaats van de Adria Raceway in, en is daarmee de gastheer voor de eerste grote afspraak van het seizoen. Er staat één landgenoot ingeschreven voor de openingswedstrijd, komend weekend. Dries Van Langendonck begint aan zijn laatste jaar in de 60 Mini klasse. De Limburger staat opnieuw voor een druk seizoen met een week na de Champions Cup al meteen de opener van de WSK Super Master Series, opnieuw in Lonato. Na afloop van die WSK Super Master Series, zal bekeken worden of dit seizoen al naar de OK-Junioren overgestrapt zal worden. 

Douwe Dedecker
Douwe Dedecker
Tijdens de openingsmanche van de WSK Super Maser Series, in het laatste weekend van januari, maakt Lenn Nijs zijn debuut als officiële piloot voor Kart Republic. Nijs wordt zo teammaat van Douwe Dedecker, eveneens fabriekspiloot voor het Italiaanse team van Dino Chiesa. Nijs kwam tot vorig jaar uit voor SP Motorsport, waar hij ook met een KR chassis aan de slag ging. Naar het het einde van het seizoen toe liet Nijs een prima indruk na, waarmee hij de teambazen wist te overtuigen. Naast de WSK wedstrijden staan voor zowel Nijs als Dedecker ook de Champions of the future, het EK en WK op de planning. 

Ean Eyckmans
Ean Eyckmans
Naast onze Van Langendonck, Nijs en Dedecker zien we ook Ean Eyckmans opnieuw als fabriekspiloot aan de start verschijnen. Eyckmans gaat verder met Kosmic en zal opnieuw een drukke kalender afwerken die vergelijkbaar is met onze andere landgenoten. Voor Eyckmans moet het een jaar worden waarin er geoogst zal worden. De Kempenaar voelt zich thuis in de Kosmic familie en bewees met een derde plaats op het EK vorig jaar zijn talent!

Naast de eerder vernoemde bekende namen, tekent er dit jaar een vijfde Belg present op het hoogste niveau van de kartsport. Thomas Strauven zal dit jaar voor het eerst een volledig WSK seizoen afwerken voor Ricky Flynn Motorsport. Strauven kwam eind vorig jaar al eens in actie voor RFM, tijdens de WSK Fincal Cup en deed het daar prima. Het leidde tot een samenwerking voor komend seizoen waarbij Strauven zal bijgestaan worden door Max Timmermans en gaat uitkomen op een LN Kart, het chassis dat de naam van Lando Norris draagt. 

Foto's: FM-Images & CIKFIADit artikel werd gepubliceerd door Philippe De Roeck in Karting op dinsdag 18 januari 2022.
  • Powercars

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons