van der Horst

Nieuwssprokkels in de aanloop naar de Grote Prijs van Monaco

Autosport.be selectie babes uit 2013
Met de Grote Prijs van Monaco is de F1-karavaan aanbeland bij één van de meest prestigieuze meetings op de WK-kalender. Voor veel teams en rijders is de Grote Prijs in het Prinsdom een mogelijkheid om op promotioneel vlak net dat tikkeltje meer te doen. Zo zagen we in het verleden bijvoorbeeld reeds diamanten op F1-bolides, passeerde tal van bekendheden de revue en kwamen rijders aan de start met speciale ontwerpen op de helmen, zo ook dit jaar overigens. Een overzicht van enkele opmerkelijke nieuwsfeiten van de voorbije dagen.
Romain Grosjean zou benaderd zijn geweest door verschillende teams. Ditmaal niet het zoveelste gerucht, maar effectief een uitspraak van de teambaas bij Lotus, Gérard Lopez. Lopez verklaarde dat Lotus niet het budget heeft om de concurrentie aan te gaan om de Franse piloot. De bezorgdheid zou echter betrekking hebben op 2015. Voor 2014 is Lopez nog zeker dat Grosjean zijn seizoen uit doet. Sinds de bakken kritiek in 2012 is Grosjean er in 2013 enorm op vooruit gegaan en in de GP van Spanje scoorde hij de eerste punten met de tot nu toe erg matige Lotus.

Bahrein: de wedstrijd en de daaropvolgende testdagen
Niki Lauda is boos op Red Bull. De wereldkampioen van 1975, 1977 en 1984 is namelijk ‘zijn’ bocht kwijt op het circuit van Spielberg. De voormalige A1-Ring is in 2008 overgekocht door Red Bull en omgedoopt in Red Bull Ring. Volgens Lauda zit de huidige onderlinge strijd tussen Red Bull Racing en Mercedes (waar Lauda tewerkgesteld is) er voor iets tussen. “Ik ben zwaar teleurgesteld” vertelt de Oostenrijker. “Ik veronderstel dat het is omdat ik vandaag voor Mercedes werk en dat we momenteel Red Bull verslaan. Om ze te straffen, zou Mercedes heel blij zijn met een dubbel daar”. Volgens Red Bull is sponsoring de enige reden om "Niki Lauda" te veranderen in "Pirelli". Ook Gerhard Berger is zijn bocht kwijt. Jochen Rindt, de wereldkampioen van 1970, (nog) niet.
 
Sauber F1 helm ontwerp van Romero Britto
Sauber F1 helm ontwerp van Romero Britto
Speciale helmen komend weekend bij Sauber. Het Zwitserse team heeft een overkomst gesloten met Gabrielle’s Angel Foundation om Adrian Sutil en Esteban Gutierrez in fel gekleurde kunstige helmen te laten rijden. De Gabrielle’s Angel Foundation is een organisatie die zich inzet in de strijd tegen kanker. De Braziliaanse kunstenaar Romero Britto is de ontwerper van de opvallende versiering op de helmen.
 
Nog bij Sauber heeft Adrian Sutil zware kritiek op het gedrag van de wagen. De enige verbetering aan de wagen tijdens de GP van Spanje is gewichtsverlies. Verder is de wagen volkomen onbestuurbaar volgens de Duitser. “We blokkeren de wielen voor- én achteraan, we hebben overstuur, onderstuur… we hebben van alles wat.” Volgens de 31-jarige die overkomt van Force India ligt het niet aan de remmen maar heeft de wagen een totaal gebrek aan grip. “Het remgedrag is vreemd maar we verliezen vooral grip bij het ingaan van de bochten. Mogelijk zijn de remmen in orde maar we hebben eenvoudigweg geen grip om dat  te testen.” Sauber-Ferrari staat in de tussenstand 9de met nul punten.
 
Zoals de gewoonte het wil speelden sommige F1-piloten een voetbalwedstrijd tegen lokale bekenden in de week voorafgaand aan de wedstrijd in Monaco. De match stond vooral in het teken van een groots eerbetoon aan Michael Schumacher, een traditionele deelnemer van deze wedstrijd. De F1-piloten met Fernando Alonso, Felipe Massa, Sergio Pérez, Jules Bianchi en Daniil Kvyat verloren met 3-2.

Foto's: Georges De Coster & Sauber F1



  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons