van der Horst

Nieuwssprokkels naar aanloop van de Grote Prijs van Rusland

Lewis Hamilton
Lewis Hamilton
Mercedes AMG heeft naar aanloop van de Grote Prijs van Rusland laten weten dat Lewis Hamilton’s krachtbron, die hij gebruikte in de kwalificatie voor de Grote Prijs van China en daarna moest vervangen worden, weer gebruiksklaar is gemaakt. De turbo werd namelijk vervangen en de motor kan wederom in dienst genomen worden. Het Duitse F1-team liet ook weten de power unit van de regerend wereldkampioen mee te nemen naar Sochi en dat deze gebruikt zal worden als reservemotor.
Pat Symonds en Patrick Head
Pat Symonds en Patrick Head
In een gesprek met Sky Sports F1 liet Pat Symonds verstaan dat een omgekeerde startgrid een goed idee is voor de sport. De Williams-topman zegt ook dat die ertoe kan leiden dat ontwerpers moeten gaan nadenken over het maken van een bolide waarmee men beter kan inhalen. “Het doel van het ontwerpen van een wagen is dat deze de pole positie pakt en vervolgens van begin tot eind vooraan rijdt”, aldus Symonds. “Over hoe de auto gedraagt in vuile lucht achter een andere auto is iets waar je je niet druk in maakt. Draai de zaak echter om en liggen de snelste auto’s halverwege het veld, dan moet je anders denken als ontwerper.” Op de vraag of hij meer inhaalmanoeuvres verwacht in 2017 zei de Brit: “Ik ben er zeker van dat we ze niet beter hebben gemaakt. Voor veranderingen voor volgend seizoen denk ik dat het nu al te laat is.”

Carlos Sainz Sr. - Fernando Alonso
Carlos Sainz Sr. - Fernando Alonso
Fernando Alonso kan elk van zijn F1-rivalen verslaan als iedereen over dezelfde wagens beschikt, dat is de mening van de McLaren-Honda-rijder. De Spanjaard geeft toe dat hij misschien niet de snelste is over één ronde noch bij nat weer of droog weer, maar hij denkt dat wel vooraan zal eindigen als het speelveld voor iedereen hetzelfde is. “Als je me in dezelfde wagen zet als iedereen, op hetzelfde moment en dezelfde racebaan, dan denk ik dat ik hen kan verslaan”, aldus de tweevoudige wereldkampioen aan Sky Sports F1. Over hoe Alonso zich voelt over de huidige bolides is echter geen geheim. “Ik denk niet dat we er even hard van genieten zoals het zou moeten. We mogen geen zeven of acht seconden trager zijn dan tien jaar geleden”, gaat de man uit Oviedo verder. “Je moet altijd maar sparen: je banden, je benzine, je batterijen. Dat is het omgekeerde van ons instinct. Ik hoop dat we volgend jaar terug naar onze normale rijstijl gaan terugkeren.

Sebastian Vettel
Sebastian Vettel
Sebastian Vettel zegt dat de Formule 1 in acht moet nemen dat het een sport is en geen show, als het wil beslissen over nieuwe reglementen. Zaterdag 30 april volgt de deadline voor de bazen van de sport om te beslissen over de toekomst van de F1. “Ik begrijp dat het ook een show is, maar voor mij is het een sport”, aldus de viervoudige wereldkampioen aan Crash.net. “Toen ik begon met racen was het belangrijkste, naast het rijden zelf, het racen. Het strijden met andere kinderen, proberen eerste te zijn, proberen om de snelste te zijn, en ik denk dat dat de belangrijkste uitdaging blijft. Voor mij is dat het meest belangrijke.” Verder zegt de Ferrari-rijder dat de F1 altijd de top is geweest van de autosport en dat de wagens de snelste ter wereld moeten zijn. Ook zijn er her en der aspecten die vragen om verbetering. “Ik denk dat het duidelijk is dat we sommige dingen moeten blijven behouden of  wat we eventueel moeten terughalen uit het verleden voor de toekomst”, besluit de Duitser.
 
Pascal Wehrlein - Manor Racing
Pascal Wehrlein - Manor Racing
Pascal Wehrlein gelooft dat Manor voor het einde van het seizoen in de punten zal eindigen. Met de overschakeling naar de Mercedes-krachtbron heeft het team alvast wat vooruitgang geboekt. In Bahrein eindigde Wehrlein op een knappe dertiende plaats en miste ook net een ticket voor Q2. “Er zijn circuits die ons beter liggen dan anderen”, aldus de DTM-kampioen. “In Australië waren we nergens, maar we toonden onze waarde tijdens de laatste twee wedstrijden. Punten behalen zal heel moeilijk zijn, maar het is mogelijk. En dat is mijn doel: punten pakken.” Verder vertelde de Duitser dat het vorige keer jammer genoeg niet mogelijk was omdat geen enkel deelnemer uitviel. “En zoiets komt heel zelden voor”, besluit de Manor-rijder.

Foto's: Georges De Coster & Racing International Photography



  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons