van der Horst

Nieuwssprokkels uit de enduranceracerij, week 11

Wayne Taylor Racing with Andretti - Acura ARX-06
Wayne Taylor Racing with Andretti - Acura ARX-06
Met de Mobil 1 12 Hours of Sebring achter de rug is het even rustig vooraleer het kampioenschap terug van start gaat. In de plaats hiervan krijgen we dit weekend de eerste actie op Belgische bodem met de European VW Fun Cup, de start het Europese deel van de Hankook 24H Series in Mugello alsook het debuut van de Nürburgring Endurance Series. Ondertussen komen we ook dichter bij de start van andere prominente kampioenschappen en blijven er hier en daar nog steeds nieuwtjes binnen lopen. Een overzicht!
Bryan Herta Autosport - Hyundai Elantra N TCR
Bryan Herta Autosport - Hyundai Elantra N TCR
*** Beginnen doen we nog wel in Sebring, want onze landgenoot Denis Dupont was ook van de partij in de Bryan Hert Autosport Hyundai met Preston Brown. Alleen konden zij geen tweede podium op rij realiseren, het werd een zesde plaats. De winst ging naar de JDC-Miller Motorsports Audi van Mikey Taylor en Chris Miller. In de GT-klasse werd het wel een unieke overwinning voor Rebel Rock Racing, waar Robin Lidell en Frank DePew de winst behaalden met de gloednieuwe Aston Martin Vantage GT4.

Giorgio Sanna
Giorgio Sanna
*** Een opvallend vertrek uit de racewereld is deze van Giorgio Sanna. De Italiaan was sinds 2015 hoofd van de motorsportafdeling bij Lamborghini. Overigens is dit een ontslag met onmiddellijke ingang, want Sanna is ondertussen al vervangen door Dr. Rouven Mohr. Mohr was Chief Technical Officer bij het Italiaanse merk en zal nu ad-interim de functie overnemen. Het is al de tweede grote naam die vertrok nadat Chris Ward - hoofd van de Noord-Amerikaanse tak - overstapte naar Historic Sportscar Racing in Amerika begin dit jaar.

Dörr Motorsport - McLaren 720S GT3 Evo
Dörr Motorsport - McLaren 720S GT3 Evo
*** We zien McLaren terug in de DTM. Na een kortstondig optreden met JP Motorsport, gaat Dörr Motorsport nu de 720S GT3 Evo inzetten met twee bolides. De ene is voor Clemens Schmid, die overkomt van GRT Grasser Racing Team en hij zal tevens de kopman worden. De andere wagen is voorbehouden voor Ben Dörr, zoon van hoofd Rainer Dörr.

*** JMW Motorsport heeft zijn rijdersbezetting voor de European Le Mans Series bekendgemaakt, het is een complete make-over tegenover voorheen op hun Ferrari 296 GT3. Het wordt een Brits trio met Ben Tuck, John Hartshorne en Phil Keen. De eerste twee komen over van TF Sport, waar zij vorig jaar de Aston Martin Vantage GTE bestuurden, terwijl Keen toch een speciale overstap maakt. De Brit staat normaal synoniem voor Lamborghini in het Brits GT-kampioenschap en ook in Fanatec GT World Challenge Europe. Hij keert voor het eerst sinds 2015 terug naar de ELMS. 

*** Steller Motorsport breidt zijn wagenpark uit. Naast de Audi R8 LMS Evo II, die het inzet in de Michelin Le Mans Cup, gaat het ook voor het eerst een Duqueine LMP3 inzetten. Beide wagens zullen uitkomen in de Le Mans Cup, voor de LMP3 is ook de bezetting al gekend. Sennan Fielding, kampioen GT4 in het Brits GT-kampioenschap, wordt gekoppeld aan voormalig World Superbike kampioen Sylvain Giuntoli. Ook de Audi krijgt een nieuwe line-up, maar die wordt pas op een later moment bekend gemaakt.

LP Racing - Maserati MC20 GT2
LP Racing - Maserati MC20 GT2
*** De Maserati MC20 GT2 is al zeker vertegenwoordigd in de GT2 European Series. LP Racing keert terug nadat het Italiaanse team een geslaagd debuut kende met de wagen in de slotmanche vorig jaar, toen nog bestuurd door teambaas Luca Pirri en Leonardo Gorini. Deze laatste blijft ook aan boord, maar krijgt dit seizoen Carlo Tamburini naast zich. De Italiaan verdiende al zijn strepen in het Italiaans GT-kampioenschap en zet nu een nieuwe stap in zijn carrière.

Foto's: IMSA - Bryan Herta Autosport - Georges de Coster - Dörr Motorsport - Fanatec GT2 European SeriesDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in IMSA WeatherTech SportsCar Championship op maandag 18 maart 2024.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons