van der Horst

Nieuwssprokkels uit de F1-paddock in Bahrein

Bahrein: de wedstrijd en de daaropvolgende testdagen
De Formule 1-teams hebben er een drukke week opzitten want na de Grand Prix van Bahrein werden, er ook nog twee testdagen afgewerkt aldaar. Afgelopen weekend hoorden we onder meer dat het uiterst competitieve Mercedes speelde met het idee om de F1 te verlaten. Een hooggeplaatste bron zei aan de BBC dat het net de nieuwe regelgeving, die door gebruik van kleinere motoren de focus legt op een laag verbruik en meer efficiëntie, ervoor zorgde dat de Duitse constructeur de sport trouw bleef.
Start GP Bahrein
Start GP Bahrein
Dat die kleinere motoren ook minder geluid produceren is voor de fans dan weer een groot nadeel. Sebastian Vettel gebruikte in Bahrein dan ook een populair vierletterwoord beginnend met een 's' om dat geluid aan te duiden. FIA-president Jean Todt had dit liever onder vier ogen besproken met de wereldkampioen maar erkende het probleem en kwam kort daarna met de aankondiging dat de teams naar oplossingen gaan zoeken na de Grand Prix van Spanje in mei. 

Er gaan meer en meer geruchten omtrent een positieve evolutie in de situatie van Michael Schumacher. De Duitse zevenvoudig wereldkampioen zou nu volgens enkele Duitse bronnen ook reageren op stemmen en zelfs oogcontact maken, daar waar hij eerder enkel reactie leek te geven op pijnprikkels.

927c8953b6cb1d5bac0ddfb293a87255bcf1d850.jpg
F1-paus Bernie Ecclestone, ook een grote criticaster van het huidige F1-geluid, kwam dan weer met de mededeling dat er plaats is voor twee nieuwe teams vanaf volgend seizoen. Zo zou er interesse zijn uit de VS en is ook ex-F1 teameigenaar Colin Kolles achter de schermen aan het werken aan een terugkeer. Marussia, het Russische bedrijf dat sportwagens zou gaan produceren, heeft dan weer de boeken neergelegd, al wordt er bijverteld dat dit hoegenaamd geen impact heeft op het gelijknamige F1-team.

Er komt voorlopig geen budgetplafond in de F1, dat liet de FIA bij monde van voorzitter Jean Todt afgelopen weekend weten. De officiële verklaring luidt dat de teams binnen de F1 Stategy Group (Ferrari, Mercedes, Red Bull Racing, McLaren, Williams en Lotus) tegen de invoering van zulke limiet waren. De naleving er van zou moeilijk te controleren zijn. Naast de zes teams beschikt ook Bernie Ecclestone als houder van de commerciële rechten over zes stemmen in de telling, waardoor de invoering van de regel mathematisch van tafel werd geveegd.

Lewis Hamilton vs Nico Rosberg
Lewis Hamilton vs Nico Rosberg
Lewis Hamilton zegt terug te zullen gaan studeren. De Brit wil evenwel geen diploma halen, maar wil de data van teamgenoot Nico Rosberg in detail analyseren, dat verklaarde hij thans aan The Daily Mail. Na afloop van de GP van Maleisië waar Rosberg in pure snelheid zijn meerdere moest erkennen in Hamilton, zou de Duitser namelijk een analyse van de data van de Brit hebben gekregen. Dat zou de reden zijn waarom Rosberg in Bahrein terug kon wedijveren met Hamilton en nu is deze laatste vastberaden hetzelfde te doen in de aanloop naar de GP van China volgende week.

Foto's: Georges De Coster  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons