Nieuwssprokkels uit Genk, Zuera & Castelletto

Mateja Radenkovic
In Genk, Zuera & Castelletto vonden afgelopen weekend verschillende internationale wedstrijden plaats. De WSK Champions Cup streek neer in Italië, de KZ en KZ2 trapten het Europese kampioenschap af in het Spaanse Zuera, terwijl de Rotax Eurochallenge aan het seizoen begon op de Horensbergdam. Daar kaapte Mateja Radenkovic de zege in de JuniorMax weg en had ook de overwinning in de DD2 een Belgische glans.
Rotax Max Challenge Euro Trophy: Zeges voor Radenkovic en Van Leeuwen in Genk.
Martijn Van Leeuwen
Een weekje na de openingsronde van de BNL Karting Series werd op Karting Genk het startschot gegeven voor het Europese Rotax kampioenschap. Met volle startvelden was de strijd met momenten opnieuw hevig, maar aan het einde van de rit vielen er wel enkele Belgische successen te noteren. Onze landgenoot Mateja Radenkovic, die uitkomt op een TonyKart van Bouvin Power, won de finale in de Rotax Junior Max. Martijn Van Leeuwen was dan weer de beste in de DD2 klasse. De Nederlander, in 2021 nog wereldkampioen in die klasse, kwam uit op een KR chassis van Schepers Racing Service en hield in de finale zijn landgenoot Enzo Bol achter zich. Jacob Ashcroft en Sean Butcher wonnen de overige finales in respectievelijk MiniMax en SeniorMax.
WSK Champions Cup: Venant en Kumpen flirten met top tien.
Mini U10
Mini U10
De voorlaatste manche van de WSK Open Cup vond dit weekend plaats in het Italiaanse Castelletto. Met nog één manche te gaan kennen we met Kuhznini en Carenini reeds de kampioenen in de X30 Junioren en X30 Senioren. In de Mini U10 kwamen vaste waarden Antoine Venant en Henri Kumpen opnieuw in actie. Venant trok als leider naar Castelletto maar kon zich niet richting de top vijf rijden. Venant werd negende, Kumpen tikte aan als elfde. Na mooie prestataties ontbrak het de Limburger aan wat geluk in de finale. Venant valt terug naar de derde plaats in het kampioenschap, Kumpen staat zesde.
FIA Europees kampioenschap KZ & KZ2: Iglesias en Powell zegevieren onder Spaanse zon.