van der Horst

Nieuwssprokkels vanop de Belcar Race Day

Deldiche Racing - Norma M20 FC
Deldiche Racing - Norma M20 FC
In extremis plaatste Circuit Zolder de Belcar Race Day op de kalender van het Belcar Endurance Championship. Hoewel het deelnemersaantal lager is dan verwacht en de geldende coronamaatregelen het werk bemoeilijken, legde Autosport.be zoals vanouds zijn oor te luister bij de verschillende deelnemers.
Krafft Racing - Norma M20 FC vs. Belgium Racing - Lamborghini Huracán Super Trofeo EVO
Krafft Racing - Norma M20 FC vs. Belgium Racing - Lamborghini Huracán Super Trofeo EVO
Hoewel Circuit Zolder een aanvraag had ingediend om de normtijd te verlagen, staat de minimale chrono nog altijd op 1:30. Er was bij enkele teams bezorgdheid gerezen over die referentiechrono, aangezien er door de recente vernieuwingen aan Circuit Zolder naar verluidt gevoelig snellere rondetijden in het verschiet lagen. Op een natte piste is die referentiechrono echter van weinig belang...

Luc De Cock
Luc De Cock
Luc De Cock rijdt dit weekend rond met een nieuw helmdesign. De grote lijnen van het ontwerp zijn indentiek aan zijn vorige exemplaar, maar de blauwe delen op de helm van de Deldiche Racing-teameigenaar hebben een speciaal design gekregen. Geslaagd ontwerp, als u het ons vraagt!

Red Ant Racing - Porsche 911
Red Ant Racing - Porsche 911
Zowel de Totaalplan Racing Lamborghini als de Red Ant Racing Porsche 911 zijn hersteld na de crash van gisteren. Beide wagens kwamen in actie vandaag, al waren de gevolgen van de impacten nog goed zichtbaar. De prachtige bestickeringen van de twee bolides ogen iets minder compleet nu, al is het feit dat de beide wagens aan de start zullen staan uiteraard het belangrijkste.

Vanwege de annulatie van de Zolder Superprix en de laattijdige inplanning van de Belcar Race Day, ontbreken er een aantal wagens op de inschrijvingslijst. De verwachting is wel dat het aantal deelnemers zal stijgen in de loop van het seizoen en voor de 24 Uur van Zolder zouden de inschrijvingen momenteel vlot binnenstromen.

De Turbo-Norma's hebben een aangepaste Balance of Performance gekregen. De restrictoren verschillen ten opzichte van de exemplaren van vorig jaar, wat de 1.6-liter Peugeot-krachtbron trager moet maken. Het is op dit moment echter koffiedikkijken wat de gevolgen daarvan zijn, de invloed van de warme temperaturen lijkt tot dusver groter dan de invloed van de aangepaste restrictormaat.

Krafft Racing - Norma M20
Krafft Racing - Norma M20
De Krafft Racing Norma M20 FC is de enige Norma met een atmosferische motor. Alle andere Norma's beschikken over de - nieuwere - turbomotor. Deldiche Racing, dat vorig jaar enkele technische problemen kende met de motoren, is evenwel zeker dat de betrouwbaarheid van de Franse proto's flink omhoog gegaan is, zo vertelde teamchef Jim De Cock.

Deldiche Racing - Norma M20 FC
Deldiche Racing - Norma M20 FC
Het team heeft overigens drie Norma's meegebracht naar Circuit Zolder. Eén bolide is enkel gisteren, tijdens de testen, in actie gekomen. Zoals eerder deze week gemeld, vertrouwt het team uit Ternat op twee Norma's, omdat Sam Dejonghe verhinderd is vanwege de zesvoudige seizoensafsluiter van de Formule E in Berlijn en ook Steve Vanbellingen op het appel ontbreekt. "Een rijder solo de drie uur laten afwerken in de voorspelde hitte, vond ik onverantwoord", aldus Jim De Cock.

Totaalplan Racing - Lamborghini Super Trofeo
Totaalplan Racing - Lamborghini Super Trofeo
Cédric Wauters is rijder met de meeste ervaring op de debuterende Totaalplan Racing Lamborghini. Hij begeleidt Mario Martlé en Kenneth Linthout bij hun allereerste Belcar-race, al beloven de natte omstandigheden het er niet eenvoudig op te maken. Het team vertrouwt overigens op Team Floral voor de technische ondersteuning van de Stier uit Sant'Agata Bolognese. Het West-Vlaamse team, onder andere gekend van de rallyprogramma's met Ford, gaat met de Lamborghini dus een nieuwe uitdaging aan, want nog nooit eerder ontfermde het zich over een bolide als deze, zo vertelde oprichter Jean-Marc Valckenaere.

Art Racing/Oracle - Wolf
Art Racing/Oracle - Wolf
Nog een nieuw gezicht in het startveld, is de Wolf van Art Racing/Oracle. Het team van Eric Wouters schakelde tijdens de winterperiode over van de Diesel-Radical op een potentere CN en betwist dit weekend voor het eerst een wedstrijd met de zwarte CN van Italiaanse makelij.

Foto's: Martijn Wouters & Ronald JanssensDit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Belcar Endurance op zondag 9 augustus 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Belcar Race Day.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons